Sparen

Sparen: wij Nederlanders zijn er een kei in. In 2020 had een gemiddelde Nederlander zo’n €15.000 aan spaargeld. Best een mooi bedrag, maar is dat genoeg? En nu de spaarrentes zo laag zijn, is het dan nog wel slim om te sparen? En hoe pak je sparen überhaupt aan? Op deze pagina lees je alles over sparen.

Guide: Slim Sparen in 2023

Nu de spaarrente al maanden flink stijgt, levert sparen je eindelijk weer iets op. Maar hoe pak je sparen nu slim aan? De afgelopen jaren hebben we een spaarstrategie ontwikkelt die werkt. Al deze kennis hebben we nu gebundeld in onze guide over sparen.

De spaarrente stijgt: wat nu?

Breaking news! Nadat de spaarrente jarenlang flink naar beneden kelderde, is die weer aan het stijgen. Dit betekent dat nú het moment is om fanatiek te gaan sparen én uit te zoeken waar je de hoogste rente krijgt. Nicole ging op onderzoek uit.

Hoeveel spaargeld heb je nodig?

Een gemiddelde Nederlander heeft €15.000 op z’n spaarrekening staan. Heb jij meer spaargeld? Of juist minder? En vraag je je weleens af hoeveel spaargeld jij eigenlijk nodig hebt? Lees in onze blog hoeveel spaargeld jij nodig hebt in jouw situatie. 

5 tips van Nicole

Om succesvol & gemotiveerd te sparen

Dionne

Dionne over sparen

“Het leek mij een heel naar gevoel dat, als je halsoverkop iets moet kopen zoals een nieuwe wasmachine, je niet over de financiële middelen beschikt om dit direct te doen. Ik moet zeggen dat het stiekem toch wel heel erg fijn is als je een spaarrekening hebt met genoeg spaargeld. Dat zorgt namelijk voor financiële rust en ik kan je vertellen: die rust is heel fijn!”

Nicole over sparen

“Ik heb altijd braaf gespaard voor “later”. Maar wanneer is “later”? En hoeveel geld heb je dan nodig? Sinds een paar jaar werk ik met spaarpotjes: voor mij dé manier om gemotiveerd te sparen. Ik heb korte termijn spaarpotjes om bijvoorbeeld te sparen voor een nieuwe televisie of vakantie en lange termijn spaarpotjes voor dromen zoals een vakantiehuisje aan zee of een nieuw koophuis.”

De nieuwste blogartikelen over sparen:

Waar krijg je de hoogste spaarrente?
Sparen
Dionne Knooren

Waar krijg je de hoogste spaarrente?

De spaarrente is flink aan het stijgen de laatste tijd. Hierdoor is het interessant om uit te zoeken waar je de hoogste rente krijgt. In het artikel vind je een overzicht met hoogste spaarrentes en hoogste deposito spaarrentes.

Lees verder »