Slim sparen Guide

Guide: Slim Sparen in 2023

Nu de spaarrente al maanden flink stijgt, levert sparen je eindelijk weer iets op. Maar hoe pak je sparen nu slim aan? Hoeveel spaargeld heb je nodig? En hoe zorg je ervoor dat je je spaardoelen behaalt, in plaats van elke maand geld van je spaarrekening terugboeken naar je lopende rekening?

In onze guide “Slim sparen in 2023” ontdek je:

De guide bevat een compleet stappenplan waarin je je spaardoelen gaat bepalen, je spaarquote berekent, passende spaarproducten kiest en uiteindelijk een spaarstrategie opstelt die helemaal past bij jou en je spaardoelen.

€6,95 voor de eerste 50 kopers!

Slim Sparen Guide

Guide met praktische tips om slim te sparen

€6,95 voor de eerste 50 kopers!

Wij, Dionne en Nicole, zijn de oprichters van Finance Freaks en échte (be)spaarfreaks. De afgelopen jaren ontdekten we een spaarstrategie die werkt en zijn we continu op zoek naar manieren om slim met ons vermogen om te gaan.

Al onze kennis en ervaringen op het gebied van sparen, hebben we samengevoegd in de guide: Slim Sparen in 2023. Zo ziet de guide eruit:

Hoofdstuk 1: Hoeveel spaargeld heb je nodig?

We leggen je uit hoeveel spaargeld jij nodig hebt, op basis van jouw persoonlijke (woon)situatie. We tippen je ook een tool waarmee je kan berekenen hoe hoog jouw spaarbuffer moet zijn.

Hoofdstuk 2: Spaarrente

Voor het eerst sinds jaren stijgt de spaarrente weer. Daardoor levert je spaargeld eindelijk weer meer op. Maar hoe komt dat eigenlijk? Hoe hoog is de spaarrente nu? En bij welke bank krijg je op dit moment de hoogste spaarrente?

Hoofdstuk 3: Verschillende soorten spaarproducten

De ‘normale’ spaarrekening kennen én hebben we bijna allemaal wel. Maar wist je dat er nog meer spaarproducten zijn? We leggen je uit welke opties je hebt, hoe ze werken en je ontdekt of deze spaarproducten interessant zijn voor jou.

Hoofdstuk 4: Sparen & Belasting

Als je een erg fanatieke spaarder/belegger bent, kan het zomaar dat je belasting moet betalen over je vermogen. Maar hoe zit dat nu precies? Vanaf welk bedrag moet je belasting betalen over je spaargeld, hoeveel belasting betaal je dan en zijn er manieren om minder belasting te moeten betalen?

Hoofdstuk 5: Aan de slag met jouw spaarplan

Tijd om lekker praktisch aan de slag te gaan! In dit hoofdstuk helpen we je stap voor stap met het opstellen van jouw eigen spaarplan.