Pensioen

Je pensioen klinkt natuurlijk nog héél ver weg. En toch is het dichterbij dan je denkt. En je hebt vooral meer geld nodig dan je denkt. Slim dus om daar nu al mee te beginnen. Want wist je dat 90% van de Nederlanders te weinig of helemaal geen pensioen opbouwt? Daar wil jij natuurlijk niet (meer) bijhoren. Hier vertellen we je alles over je pensioen.

Hoeveel geld heb je nodig voor je pensioen?

Goed, je wil dus iets gaan doen aan dat pensioen van je. Maar hoeveel geld heb je dan eigenlijk nodig? En hoe kom je aan dat geld? Dionne legt je uit hoe je berekent hoeveel geld je nodig hebt voor je pensioen. 

Beleggen voor je pensioen

Omdat je een flinke bedrag nodig hebt voor je pensioen, is het wel zo fijn als het geld dat je opzij zet voor je pensioen, ook meer waard wordt. Bijvoorbeeld door pensioenbeleggen. Lees er alles over in onze (gratis!) guide.

Wat is jaarruimte? En hoe bereken je het?

Jaarlijks mag je van de overheid een bepaald bedrag in je pensioen stoppen. Je profiteert dan van belastingvoordelen. Dit maximale bedrag wat je jaarlijks in je pensioen mag stoppen, wordt jaarruimte genoemd. 

Download de gratis guide:

Pensioenbeleggen

In deze uitgebreide, praktische én gratis guide leer je:

Guide Pensioenbeleggen

De nieuwste blogartikelen over pensioen:

wat is jaarruimte
Pensioen
Dionne Knooren

Wat is jaarruimte?

Jaarruimte is het bedrag van je van de overheid mag gebruiken om belastingvriendelijk extra pensioen op te bouwen. Hoe dat precies werkt, leggen we stap voor stap uit.

Lees verder »
Wat is het rente-op-rente effect?
Beleggen
Dionne Knooren

Wat is het rente-op-rente effect?

Rente-op-rente effect betekent dat je niet alleen rente krijgt over je inleg, maar ook over de rente die je al eerder ontvangen hebt. Hierdoor stijgt je vermogen niet lineair maar exponentieel. We vertellen graag hoe het werkt en delen een aantal voorbeelden.

Lees verder »

Nicole over pensioen

Pensioen: hét onderdeel dat ik zo lang mogelijk heb uitgesteld toen ik begon met ondernemen. En dat zie ik ook bij andere zpp’ers. Het onderwerp “pensioen” is stoffig, ingewikkeld en het duurt vooral nog heel lang voordat je met pensioen gaat. Toch ben ik blij dat ik uiteindelijk in 2021 serieus met mijn pensioen aan de slag ging. Ik beleg elke maand €450 via Bright Pensioen, benut mijn jaarruimte zo goed als mogelijk en weet dat ik me geen zorgen hoef te maken over mijn financiële situatie na mijn (hopelijk vervroegde!) pensioen.

Dionne

Dionne over pensioen

“Pensioen is voor de meeste mensen een ver-van-hun-bed-show en dat snap ik wel. Want waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat het zover is. Daarnaast is het ook niet het meest sexy onderwerp om in te duiken. Toch is het onwijs belangrijk om hier – op tijd – mee te starten. Ik heb van dichtbij meegemaakt dat iemand te weinig pensioen opgebouwd had en zich daar totaal niet bewust van was. Met alle financiële gevolgen van dien. Dit is voor mij een extra motivatie om op jonge leeftijd te beginnen met pensioenbeleggen. Elke maand beleg ik €500,- via mijn pensioenbeleggingsrekening bij Brand New Day. Ik ben heel blij dat ik al een fijn pensioenpotje voor later heb opgebouwd.”