Over Dionne en Nicole

Wij zijn Dionne en Nicole, de oprichters van Finance Freaks. Vanuit een gemeenschappelijke passie voor financiën & financiële educatie lanceerden we in 2022 deze website. 

Een hoop overeenkomsten…

We zijn allebei gek op geld en worden warm van termen zoals ‘spaarquote’, ‘ETF’s’ en ‘pensioen’. We begonnen dan ook op ons 25e al met beleggen en hebben inmiddels een beleggingsportefeuille van tienduizenden euro’s opgebouwd. Ook kochten we allebei op jonge leeftijd een huis: Dionne op haar 25e en Nicole op haar 24e, hebben we beiden een persoonlijke blog over financiën, woonden we in Barcelona (Dionne wél 6x zo lang als Nicole) en zijn we allebei ondernemer in dezelfde sector: online marketing. 

Na een etentje in het pittoreske Amersfoort in juli 2022 kwamen we er ook nog eens achter dat we allebei met het idee speelden om nóg een website te starten over financiën (naast onze eigen, inmiddels succesvolle websites Ondernemen als een Baas en The Budget Life). Het liefst met iemand anders. 

Je snapt het: we hadden één blik nodig en besloten onze krachten te bundelen.

Finance Freaks was geboren!

Nicole-Dionne-15

Over Dionne

Hé hallo! Mijn naam is Dionne Knooren (1991). Geboren in het mooie Zuid-Limburg, avonturier in hart en nieren en ik ben dol op geld.

Over Dionne Knooren - FinanceFreaks

Mijn oma en mijn vader zijn fanatieke spaarders. Als ik geld kreeg voor mijn verjaardag, een goed rapport of een andere gelegenheid, kreeg ik altijd het advies: spaar maar goed voor later. Dit advies heb ik ter harte genomen en heeft ervoor gezorgd dat mijn interesse in geld is ontstaan. 

In 2011 verruilde ik Zuid-Limburg voor Amersfoort om te gaan studeren aan de Hogeschool van Utrecht. Dat betekende dat ik voor het eerst op mijzelf ging wonen in een studentenhuis. Een fantastische tijd, maar opeens had ik te maken met vaste lasten: de huur van mijn kamer, gas/water/licht, boodschappen en nog veel meer. Dat was voor mij het moment dat ik realiseerde dat het leven eigenlijk best duur is en dat het dus superslim is om goed om te gaan met geld. Sindsdien ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in persoonlijke financiën en wilde ik van mijn geld méér geld maken. Dat deed ik destijds door op zoek te gaan naar banken waar je de hoogste spaarrentes kreeg en uiteindelijk ben ik gestart met depositosparen 

In 2015 begon ik bij mijn eerste volwassen baan en verdiende ik elke maand een leuk salaris. Aangezien ik zo gefocust was op weinig geld uitgeven, hield ik elke maand een mooi bedrag over. Om te voorkomen dat mijn zuurverdiende centen minder waard werden door inflatie, was het tijd voor de volgende stap: starten met beleggen en een fijn vermogen opbouwen. En ik moet zeggen dat dat aardig lukt! 😉

Doordat ik altijd zo goed bezig was met geld:

Naast blogger en ‘fininfluencer’ werk ik op dit moment als ad interim customer journey specialist bij ING waar ik het erg naar mijn zin heb. Van origine ben ik online marketeer. De afgelopen jaren heb ik bij heel wat grote bedrijven – waaronder Eneco, ABN AMRO en Adecco – een kijkje genomen in hun keukens en samen met een team gebouwd aan toffe online marketing campagnes. 

Naast mijn interim werkzaamheden, ben ik eigenaar van onder andere de website Ondernemen als een baas. Op Ondernemen als een baas ben ik begonnen met het creëren van content over mijn twee grootste passies: ondernemen en financiën. Regelmatig deel ik tips en tricks over persoonlijke financiën en deel ik graag mijn passie over ondernemen en hoe jij ook kunt starten met ondernemen. Ook neem ik je via Instagram mee in mijn reis naar financiële vrijheid

In mijn vrije uurtjes ben ik het liefst aan het reizen, duik ik regelmatig de keuken in om nieuwe (pasta)recepten te proberen en ben ik een echte Bourgondiër die houdt van gezellig borrelen met vrienden. In het weekend ben ik regelmatig te vinden op de dansvloer en doe ik aan hardlopen om fit te blijven. 

Over Nicole

Hoi, ik ben Nicole van Roekel! In 1994 werd ik geboren in een rijtjeshuis in het Gelderse Ede, waar mijn ouders ongetwijfeld beseften: dit gaat ons een hoop geld kosten (een kind kost t/m zijn 18e levensjaar al snel zo’n €100.000,-)! 

Mijn ouders zijn superbespaarders en enorm creatief met geld. Een dagje naar de dierentuin voor een tientje per persoon, een vakantie van drie weken voor een paar €100,-  of een complete maaltijd voor het hele gezin voor nog geen €5,-? Mijn ouders fixten het.

Financiële educatie was dan ook een belangrijk onderdeel van mijn opvoeding. Ik leerde al op jonge leeftijd dat geld niet zomaar uit de muur kwam. Op mijn 12e had ik al mijn eerste baantje en moest ik van mijn zuurverdiende inkomen 2/3e sparen. Vreselijk vond ik dat, omdat veel leeftijdsgenootjes alles tot de laatste cent mochten uitgeven. 

Nu, dik 16 jaar later, ben ik mijn ouders natuurlijk enorm dankbaar dat ze mij zo goed met geld leerden omgaan. Daardoor:

De bespaartips die ik van mijn ouders meekreeg, besloot ik in 2011, toen ik nog een arme, 17-jarige middelbare scholier was, te delen op mijn blog The Budget Life

Nu, ruim 10 jaar later, ben ik een stukje rijker en al helemaal geen middelbare scholier meer, maar deel ik nog wél met enorm veel plezier mijn passie voor financiën op het internet. Mijn blog trekt maandelijks zo’n 10.000 unieke bezoekers per maand en op Instagram volgen bijna 4.500 mensen mijn financiële reis. 

Naast blogger, ben ik freelance online marketeer. Ik adviseer bedrijven over het vergroten van hun vindbaarheid in de zoekmachines. Ook verdien ik geld met mijn affiliate websites en zorgde mijn online cursus Succes Met Affiliate Marketing sinds de lancering in 2021 al voor ruim €20.000 aan passief inkomen.

Als ik niet met online marketing en geld bezig ben, dan vind je me in het zwembad, op de padelbaan of in een leuk koffietentje of restaurant, samen met enorm leuk gezelschap én goede koffie, een speciaalbiertje of wijn.