Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje #8: mijn uitgaven in juli

Een bijzondere maand voor Nicole, want ze kocht een huis! In dit kasboekje vertelt ze alles over de aankoop van haar huis, de verkoop van haar appartement én alle nieuwe meubels die ze scoorde. Kijk mee in haar kasboekje van de maand juli.

Juli was voor mij, Nicole, een heel bijzondere maand, want IK KOCHT EEN HUIS! In januari startte ik de zoektocht naar een nieuwe woning en na een aantal bezichtigingen, biedingen en zenuwslopende dagen, kreeg ik op 3 juli te horen dat mijn bod geaccepteerd was. Vanaf 8 september ben ik de trotse eigenaar van een prachtige, gerenoveerde jaren ’30 2-onder-1 kap woning in Veenendaal.

En omdat de overdracht al zo snel gepland is, moest ik ook mijn eigen koopappartement supersnel verkopen. Binnen 24 uur nadat mijn bod geaccepteerd was, was mijn huis Funda-ready gemaakt en op de foto gezet. Een week later waren de bezichtigingen en nog een week later was mijn appartement verkocht. Bi-zar hoe snel het allemaal is gegaan, maar ook enorm fijn!

Afgelopen maand stond dan ook in het teken van heel veel regelwerk én shoppen voor de nieuwe woning. Want met de lange levertijden op meubels, moest er flink geshopt worden. Benieuwd naar mijn uitgaven van de maand juli? Lees mee in mijn kasboekje! Mijn inkomsten en uitgaven heb ik weer bijgehouden in de Cash Control Spreadsheet, die jij ook kan scoren op onze website:

Cash Control Spreadsheet

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks voor €14,95. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Vaste lasten: €1.129,71

Ik woon in een koopappartement en betaal elke maand een vast bedrag voor mijn hypotheek, VVE en verzekeringen. Straks gaat dat maandelijkse hypotheekbedrag flink omhoog bij mijn nieuwe woning, maar vallen de VVE-kosten natuurlijk wel weg. Voor nu geniet ik nog even van mijn lage hypotheek, die straks ruimschoots verdubbelt…  

Voor energie betaal ik maandelijks een variabel bedrag aan EasyEnergy. Dat bedrag is gebaseerd op het daadwerkelijke verbruik van de voorgaande maand en bevat een voorschot voor komende maand. Zo betaal je eigenlijk precies wat je verbruikt die maand.

Sinds vorige maand heb ik een grote kostenpost minder, want mijn schoonmaakster is verhuisd naar een andere woonplaats. Voorheen betaalde ik €100,- per maand, die kostenpost valt nu weg omdat ik nog geen nieuwe schoonmaakster heb gevonden. En, verrassend genoeg mis ik haar niet zo erg! In het weekend of op mijn vrije woensdag maak ik nu een paar uurtjes vrij om schoon te maken, en dat blijk ik heel mindful te vinden, haha!

Als ik straks in mijn nieuwe huis woon, overweeg ik wel weer om een schoonmaakster te gaan zoeken, maar voor nu is het helemaal prima zo.

Een overzicht van mijn vaste lasten:

 • Hypotheek: €548,02 (bruto)
 • VVE: €180,-
 • Gas & Elektriciteit (EasyEnergy): €83,21
 • Internet & TV (Ziggo): €35,25
 • Water: €11,88
 • Zorgverzekering (United Consumers): €107,85
 • Reis-, annulering-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €16,04
 • Autoverzekering (Centraal Beheer): €25,82
 • Wegenbelasting: €21,-
 • Gemeentelijke belastingen: €62,30
 • Sportabonnementen: €18,99
 • Spotify (gedeeld): €6,50
 • Bankkosten (Rabobank): €4,45
 • CV-ketel onderhoudsabonnement: €8,40

Boodschappen: €296,51

Afgelopen maand heb ik het écht geprobeerd: besparen op boodschappen. Ik scoorde regelmatig een Too Good To Go pakket, heb veel met restjes gekookt en mijn vriezervoorraad opgemaakt. En toch heb ik bijna €300,- uitgegeven aan boodschappen. Ik dan ook echt tot de conclusie dat het gewoonweg niet meer lukt om boodschappen te doen voor hetzelfde bedrag als een jaar geleden.

Ook sloeg ik een voorraad koffiebonen in (4 kilo voor €30,-) en kwam familie over de vloer voor een etentje. Dat soort dingen zorgen er ook gewoon voor dat je meer geld uitgeeft aan boodschappen.

Buiten de deur: €168,54

In een gemiddelde zomerse maand, geef ik veel meer geld uit aan deze categorie. Een dagje naar het strand, een drankje op het terras, uit eten… maar ja, met deze treurige, regenachtige dagen zat dat er veel minder in.

Aan het begin van de maand lunchte ik met mijn vriend nog wel op het strand, later in de maand gingen we uit eten bij de Watertoren in Utrecht en ging ik met een vriendin uit eten bij Rozey in Amersfoort (vega en vegan tapas, aanrader!) Al met al viel het reuze mee wat ik uitgaf aan deze categorie. Ook wel eens fijn! 

Openbaar vervoer, benzine & parkeren: €158,88

Ook weer een stuk duurder geworden sinds juli: benzine. En dat merk je! Ik maakte een aantal langere ritjes en moest 3 keer tanken deze maand. Een groot gedeelte van mijn gereden kilometers zijn voor zakelijke doeleinden (ik ben ondernemer), dus ik kan een gedeelte zakelijk aftrekken. Elk kwartaal maak ik een kilometervergoeding over van mijn zakelijke rekening naar mijn privérekening. Dat scheelt weer!

Verzorging: €37,62

Ik zat model bij een vriendin die kapster is en een cursus volgt. Ik kreeg een prachtige, subtiele balayage, waar je bij een kapper al snel meer dan €100,- voor betaalt. En nu helemaal gratis! Ik schafte wel via haar een fijn haarmasker aan en kocht nog wat make-upproducten bij Kruidvat.

Lenzenabonnement: €55,50

Ik krijg elke maand een nieuw setje maandlenzen in mijn brievenbus. Deze maand schafte ik een extra setje aan, zodat ik er altijd eentje op voorraad heb. De totale kosten hiervoor? €55,50 deze maand (normaal €25,50 per maand). 

Kleding: €50,-

Ik heb mezelf deze maand – tot de laatste zaterdag van juli – de toegang tot het winkelcentrum ontnomen. Ik mocht écht even geen nieuwe kleding meer kopen. Op de laatste zaterdag van juli trok ik het blijkbaar niet meer (oeps) en scoorde ik een prachtige maxi-jurk in de sale met 50% korting.

Van deze eetkamerstoelen kocht ik er 3.

Via Marktplaats scoorde ik twee van deze kastjes. Het is de Kast Brindisi Zwart van Kwantum, nieuw verkrijgbaar voor €250,- per kast.

Interieur & huishoudelijk: €1.703,08

De categorie waar ik afgelopen maand én de komende maanden flink veel geld aan zal uitgeven: interieur! Voor mijn nieuwe huis heb ik allerlei nieuwe meubels nodig en moet er ook geverfd en getegeld worden.

Ik schakelde een interieuradviseur in (aanrader: Loes Interieur Design) die voor mij een geweldig interieuradvies uitwerkte met een 2D- en 3D-plattegrond. Ik betaalde hier €325,- voor en dat vond ik elke euro waard. Ik heb nu zo’n fijn plan om mijn woonkamer en eetkamer slim in te richten!

In juli kocht ik een koelkast, deze zit namelijk niet ingebouwd in de nieuwe keuken. Via Ik Willem Nu, een bedrijf in mijn woonplaats Veenendaal waar je nieuw witgoed met een kleine beschadiging voor veel lagere prijzen kan kopen, scoorde ik uiteindelijk een Siemens koelkast. Deze kost nieuw ruim €950,- maar ik kocht ‘m voor €710,- inclusief bezorging. Aan de linkerzijde zit een kleine kras, maar omdat de koelkast tussen twee kasten komt te staan, zie je daar niets van. Goeie deal, dus!

Ook kocht ik drie nieuwe eetkamerstoelen. Het zijn deze beige eetkamerstoelen van Homedeco geworden. Toen ik ze kocht, gold er een kortingscode en betaalde ik slechts €108,- per stoel. Ik heb ze al binnen en ze zijn echt fantastisch!

Verder scoorde ik als echte koopjesjager natuurlijk ook wat leuke tweedehands vondsten. Via Marktplaats kost ik twee zwarte kastjes die ik naast elkaar als dressoir in de woonkamer ga zetten. Ze waren nog geen jaar oud, kostten normaal €250,- per kastje en ik scoorde deze twee kastjes samen voor €200,-.

Verder vond ik bij de kringloop een toffe spiegel en borden (in totaal voor €12,50). 

Cadeaus: €35,93

Voor twee vrienden die jarig waren, kocht ik een cadeautje. 

Goede doelen: €359,50

Ik vind het fijn én belangrijk om elke maand een gedeelte van mijn geld weg te geven. Ik doneer geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk Mozaïek0318 in Veenendaal, International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Zorgrekening: €78,00

Ik ga ongeveer één keer per maand naar een osteopaat, die mijn nek- en rugklachten behandeld. Ik kan me hiervoor verzekeren, maar nadat ik dit vorig jaar tot de bodem heb uitgezocht, kwam ik tot de conclusie dat ik met een aanvullende verzekering duurder uit zou zijn, dan dat ik het gewoon zelf zou betalen.

Ik betaal hier €78,- per behandeling.

Sharepeople: €47,-

Als zzp’er ben ik natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het regelen van de minder leuke dingen van het ondernemen, zoals een uitkering bij eventuele arbeidsongeschiktheid. Daarvoor maak ik gebruik van Sharepeople: een ondernemerscollectief waarbij de deelnemers elkaar financieel steunen bij ziekte. Is er iemand in mijn ‘poule’ ziek? Dan betalen de leden uit mijn poule gezamenlijk de uitkering van deze persoon. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het ziektepercentage in mijn poule, maar is nooit hoger dan het bedrag dat vooraf gecommuniceerd wordt.

Nicole’s totale uitgaven in juni: €4.140,04

Juli was eigenlijk een heel betaalbare maand. Want zonder de meubels, gaf ik ongeveer €2.400,- uit. Voor de aanschaf van nieuwe meubels en andere zaken voor mijn nieuwe woning, heb ik de afgelopen jaren flink gespaard. Ik gebruik nu dus mijn spaarpotjes om deze uitgaven te kunnen doen.

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge