Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje: mijn uitgaven in februari

Februari bracht ik grotendeels door in het buitenland. Ik werkte 2,5 week vanuit Málaga en gaf mezelf natuurlijk ook tijd om tussen de bedrijven door vakantie te vieren. Heerlijk, die zon op je bol, terwijl de regen met bakken uit de hemel komt in Nederland. Sorry, not sorry...! Bij terugkomst in Nederland hield ik na twee prijzige weken in Málaga de hand weer even op de knip, maar waren er ook twee mensen uit mijn naaste omgeving jarig die ik natuurlijk heb verwend met cadeaus. Benieuwd naar mijn uitgaven van februari? Die deel ik met je in dit kasboekje.
Kasboekje

Vaste lasten: €1.248,45

Ik woon samen met mijn vriend en de vaste lasten voor ons huis delen we grotendeels. Daarnaast heb ik ook nog een aantal vaste lasten die ik zelf betaal, voor bijvoorbeeld verzekeringen en abonnementen. 

Afgelopen maand viel de aanslag voor de onroerendezaakbelasting op de mat. En ik moet zeggen: die viel me alles mee! Ik had verwacht dat de WOZ-waarde van ons huis hoger zou zijn, dus dat was een fijne, financiële meevaller. We gaan €434,- voor een jaar betalen, zo’n €36,- per maand dus.

De vaste lasten voor 2 personen waren in februari:

 • Hypotheek: €1.337,- (bruto) De hypotheek bestaat uit 2 annuïtaire hypotheekdelen:
  • €125.000,- met 2,22% rente (Afgesloten in 2018, staat nu nog 15 jaar vast)
  • €150.000,- met 4,49% rente (Afgesloten in 2023, staat nu nog voor 15 jaar vast). Op dit hypotheekdeel heb ik inmiddels al €30.000 afgelost (het was bij aanvang €180.000).
 • Gas & Elektriciteit: €154,- (Voorschot, valt waarschijnlijk lager uit!)
 • Internet (Ziggo): €25,- (Een gedeelte mag ik zakelijk opvoeren omdat ik ondernemer ben en veel vanuit huis werk. 50% van de kosten voor internet betaal ik privé)
 • Water: €17,-
 • Reis-, annulering-, inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €34,98
 • Gemeentelijke belastingen: €60,41
 • CV-ketel onderhoudsabonnement: €8,40

De vaste lasten die ik zelf betaal:

 • Zorgverzekering (VinkVink, met laagste eigen risico): €134,84
 • Autoverzekering (Deck Verzekeringen): €27,91
 • Wegenbelasting: €23,-
 • Bankkosten (Rabobank): €4,45
 • Lenzenabonnement: €30,50
Voor mijn deel van de vaste lasten, betaalde ik deze maand €1.248,45
 

Boodschappen: €250,99

De eerste helft van februari bracht ik door in Málaga. Ik vierde vakantie én werkte gewoon door, want dat kan vanaf elke locatie wereldwijd met mijn baan als freelance online marketeer (als ik maar internet heb!) Sommige boodschappen zijn in Málaga goedkoper dan in Nederland, andere boodschappen zijn weer duurder. Al met al had ik het idee dat ik ongeveer hetzelfde kwijt was aan boodschappen als in Nederland.

Bij terugkomst in Nederland sloeg ik tijdens een goede kortingactie bij Plein.nl een enorme wasmiddel- en wasverzachtervoorraad van Robijn in. Ik betaalde €45,- en denk dat we hier wel 2 jaar mee vooruit kunnen! 

Voor mijn deel van de boodschappen betaalde ik deze maand €250: een prima bedrag!

Vakantie: €567,50

In Málaga heb ik volop genoten van het leven buiten de deur, dat overigens wél een stuk goedkoper is dan in Nederland. Voor €20,- per persoon heb je hier al snel een goede avondmaaltijd met een drankje erbij. En een koffietje buiten de deur (één van mijn favoriete activiteiten) is al helemaal betaalbaar: je betaalt niet snel meer dan €2,- voor een koffie en €2,50 voor een cappuccino.

Dionne kwam ook een paar dagen op bezoek in Málaga, gezellig! Uiteraard gingen we een paar keer lekker uit eten en gingen we met de trein naar Córdoba voor een dagje, waar we wat toeristische attracties bezochten.

Voor de terugvlucht van Málaga naar Amsterdam, betaalde ik €201,-. Vliegen is echt een stuk duurder geworden. En terecht, vind ik! Al met al gaf ik €523,75 uit aan de categorie “Vakantie” in februari. 

Buiten de deur: €52,50

Omdat ik in Málaga wel genoeg had uitgegeven, hield ik het deze maand verder rustig qua uitgaven buiten de deur. Ik sprak af met een goede vriendin om bij te kletsen en te borrelen en haalde een keer Chinees af.

Openbaar vervoer, benzine & parkeren: €101,20

In februari heeft mijn auto maar weinig kilometers gemaakt, ik hoefde maar één keer te tanken aan het einde van de maand! Verder gaf ik afgelopen maand geld uit aan het openbaar vervoer: een paar bus- en taxiritjes in Málaga en de treinreis van mijn huis naar Schiphol.

Kleding & verzorging: €362,96

In Spanje zijn massages een stuk goedkoper dan in Nederland, dus als ik daar ben, profiteer ik daar zeker van! Ik boekte een massage van 50 minuten via Treatwell die me slechts €40,- kostte. De massage zelf was heerlijk, helaas stond er 50 minuten lang een TL-licht op m’n hoofd te branden. Tja, Spanjaarden en hun TL-licht… 😉

Verder kocht ik wat nieuwe make-up en verzorgingsproducten en koos ik met 50% korting een parfum via Parfumado. Ook kocht ik aan het einde van de maand nog wat fijne basic kledingstukken: 3 zwarte/witte shirtjes met korte mouwen, basic hemdjes en een jeans van ONLY (eindelijk heb ik een wide leg jeans gevonden die lekker zit én niet te lang is, een hele struggle aangezien ik 1.62 lang ben…) En ik scoorde een leuk rood jasje van Supertrash en een zwarte blazer van Mango in de kringloop, voor €4,- per stuk. Echt twee pareltjes: ik ben dol op dit soort budgetvondsten! 

Interieur & huishoudelijk: €234,43

Uit Málaga nam ik een aantal leuke dingen mee: twee mooie handgeweven mandjes, die oorspronkelijk in Marokko zijn gemaakt, en een mooi schilderijtje. Voor onze verbouwde slaapkamer (die bijna af is!) scoorde ik bij Westwing twee geweldige wandlampjes met €30,- korting, 

Ook de tuin kreeg deze maand wat liefde. Op de markt kocht ik wat leuke plantjes die ik in potten plantte en via Marktplaats kocht ik 4 laurierstruiken voor €5,- per stuk die ik in de tuin, in een pot en in de voortuin heb gezet. 

Goede doelen: €622,-

Ik vind het fijn én belangrijk om elke maand te kunnen delen in het geld dat ik ontvang. Ik doneer geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk (Mozaïek0318 in Veenendaal), International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Cadeaus: €406,27

In februari waren mijn vriend en mijn zusje jarig: twee mensen die ik héél lief vind en ook héél graag verwen met mooie cadeaus. Mijn zusje kreeg hardloopschoenen cadeau en mijn vriend een dagje naar de sauna, een massage, een thermoskan en een nieuwe blouse. 

Nicole’s totale uitgaven in februari: €3.946,30

“Ook al was februari een stuk goedkoper dan januari, echt gemiddeld was het nog steeds niet. Dat had vooral te maken met de cadeaus en de vakantie van afgelopen maand. Ach ja, dat zijn dingen waar ik graag geld aan uitgeef – en voor spaar, waardoor ik dit soort uitgaven zonder zorgen kan doen. Al met al hoop ik dat maart een iets goedkopere maand wordt. Daar zijn ik én mijn spaarrekening wel even aan toe, na alle dure maanden na de verhuizing!” 😉

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge