Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje #9: mijn uitgaven in augustus

Een nieuwe maand, een nieuw kasboekje! Nicole ging op vakantie naar Spanje, deed aankopen voor haar nieuwe woning en genoot van leuke dingen buiten de deur.

Een nieuwe maand, tijd voor een nieuw kasboekje. Na een fijne (budget!) vakantie aan de Spaanse Costa Brava is het tijd om de handen weer uit de mouwen te steken. Ik, Nicole, heb een huis gekocht en krijg op het moment van schrijven bijna de sleutel van mijn nieuwe woning. Er gaat nog een paar dagen geklust worden en ook moet ik nog een aantal dingen aanschaffen, voordat ik samen met mijn vriend in ons nieuwe stekje kan trekken. 

In augustus deed ik dan ook al een aantal aankopen voor mijn huis (nieuw én tweedehands) en boekte ik een last-minute vakantie naar Spanje met mijn zusje. En ik kan je vertellen: zo’n zonvakantie voordat je gaat klussen en verhuizen is echt een dikke aanrader, ik ga dit nieuwe avontuur super relaxed tegemoet!

Ben je benieuwd wat de vakantie, mijn aankopen voor het nieuwe huis en andere dingen mij hebben gekost in augustus? Je leest het in dit kasboekje!

Mijn inkomsten en uitgaven heb ik weer bijgehouden in de Cash Control Spreadsheet, die jij ook kan scoren op onze website:

Cash Control Spreadsheet

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks voor €14,95. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Vaste lasten: €1.277,41

Augustus is één na laatste maand dat ik nog in mijn koopappartement woon en bijna de laatste keer dat ik de (hoge) kosten voor de VVE betaal. Die kosten zal ik missen als kiespijn 😉
In het nieuwe huis ga ik wel meer betalen aan hypotheek, maar betaalt mijn vriend ook mee, waardoor ik straks onder de streep niet veel meer kwijt ben aan woonlasten dan nu in mijn appartement.  

Voor energie betaal ik maandelijks een variabel bedrag aan EasyEnergy. Dat bedrag is gebaseerd op het daadwerkelijke verbruik van de voorgaande maand en bevat een voorschot voor komende maand. Zo betaal je eigenlijk precies wat je verbruikt die maand. Omdat ik in september tijdelijk twee huizen heb, betaal ik in augustus twee keer een voorschot voor energie. Het nieuwe huis heeft 12 zonnepanelen, dus verwacht ik dat ik van dit voorschot een flink bedrag terugkrijg.

Een overzicht van mijn vaste lasten in augustus:

 • Hypotheek: €548,02 (bruto)
 • VVE: €180,-
 • Gas & Elektriciteit (EasyEnergy): €252,87 (voor 2 woningen)
 • Internet & TV (Ziggo): €35,25
 • Water: €11,88
 • Zorgverzekering (United Consumers): €107,85
 • Reis-, annulering-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €16,04
 • Autoverzekering (Centraal Beheer): €25,82
 • Wegenbelasting: €21,-
 • Gemeentelijke belastingen: €62,30
 • Spotify (gedeeld): €6,50
 • Bankkosten (Rabobank): €4,45
 • CV-ketel onderhoudsabonnement: €8,40

Boodschappen: €290,13

Vooral aan de categorie “Boodschappen” merk ik echt dat het leven duurder is geworden. Ik doe echt mijn best om te besparen op boodschappen, maar toch lukt het me niet goed om onder de €300,- per maand te blijven. 

Vakantie: €562,00

Redelijk spontaan besloten mijn zusje en ik om nog even op zonvakantie te gaan, voordat ik de sleutel van mijn huis zou krijgen. Want na deze dramatische, regenachtige zomer waren wij wel toe aan wat zonnestralen!

We boekten via D-reizen een vakantie naar Santa Susanna, een kustplaatsje in de buurt van Barcelona. Voor de vliegreis, een ingecheckte koffer, transfer naar het hotel, 5 overnachtingen, ontbijt én diner betaalden we €562,- per persoon. Echt een goede deal! We hebben echt genoten van de zon, het strand, het zwembad en verder vrij weinig gedaan. Heerlijk!

Buiten de deur: €321,24

Aan deze categorie kan ik wel merken dat het volop zomer was afgelopen maand. Dan geef je toch altijd meer uit aan uitstapjes en etentjes buiten de deur. Het hoogtepunt van afgelopen maand was toch wel de windsurfles die ik boekte met een vriendin. We kregen 1,5 uur les en mochten daarna nog een uur vrij windsurfen. Dit was zo leuk om te doen en lukte al snel best wel goed. Zeker voor herhaling vatbaar!

Verder ging ik een aantal keer uit eten met mijn vriend of vriendinnen, ging ik met mijn zusje naar de Bingo op de camping (zo fout, maar zo leuk) en kano’en met een vriendin. Een supergezellige maand, dus!

Openbaar vervoer, benzine & parkeren: €140,96

Ik tankte in augustus 2 keer en parkeerde een aantal keer betaald bij recreatiegebieden of in de stad.

Verzorging: €62,86

Mijn geverfde haar kreeg een touch-up en ik kocht een aantal make-up- en verzorgingsproducten.

Lenzenabonnement: €30,50

Ik krijg elke maand een nieuw setje maandlenzen en lenzenvloeistof in mijn bus. 

Kleding: €75,81

Applaus, applaus, net als in de voorgaande maand lukte het me in augustus om de uitgaven aan kleding redelijk te beperken. Bij Shoeby kocht ik 3 items in de sale (3 halen, 1 betalen – supergoede deal!) en nieuwe zwarte hemdjes bij Zeeman.

Interieur & huishoudelijk: €1.173,38

De categorie waar deze maanden het meeste geld naartoe gaat: interieur! Want een nieuw huis, betekent ook een nieuwe inrichting. Mijn vriend en ik nemen om de beurt een grote aankoop voor onze rekening, om op deze manier de kosten onderling te verdelen.

De aankopen van deze maand die voor mijn rekening kwamen:

 • Eetkamerbankje voor bij de eettafel (€698,-)
 • Een gloednieuwe stofzuiger – nog in de doos – en kruimeldief via Marktplaats (€200,-)
 • Een wasrek via Marktplaats (€15,-)
 • Een kledingrek en krukje via Marktplaats (€35,40)
 • Een nieuw kussen van Cloudpillo (€55,-)
 • Verhuisdozen via Marktplaats (€10,40)
 • Aantal klusspullen bij Gamma (€11,97)
 • Aantal keukenspullen bij IKEA (€41,37)
 • Decoratie bij Kwantum (€32,-)
 • Tweede kans laptoptafeltje voor bij de bank (€40,-)
 • Servies bij de kringloop (€6,60)
 • Een melkkannetje (€15,95)

Goede doelen: €541,45

Ik vind het fijn én belangrijk om elke maand een gedeelte van mijn geld weg te geven. Ik doneer geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk Mozaïek0318 in Veenendaal, International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Sharepeople: €44,-

Als zzp’er ben ik natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het regelen van de minder leuke dingen van het ondernemen, zoals een uitkering bij eventuele arbeidsongeschiktheid. Daarvoor maak ik gebruik van Sharepeople: een ondernemerscollectief waarbij de deelnemers elkaar financieel steunen bij ziekte. Is er iemand in mijn ‘poule’ ziek? Dan betalen de leden uit mijn poule gezamenlijk de uitkering van deze persoon. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het ziektepercentage in mijn poule, maar is nooit hoger dan het bedrag dat vooraf gecommuniceerd wordt.

Overig: €65,50

En dan nog de categorie ‘Overig’ – uitgaven die niet echt aan één overkoepelende categorie zijn toe te kennen. Ik kocht postzegels om een pakketje te versturen, ging naar de rommelmarkt waar ik onder andere wat leesboeken scoorde en shopte via Amazon wat spullen, zoals pennen, stickers en stiften, om te (Bible) journalen. 

Nicole’s totale uitgaven in augustus: €4.585,34

Augustus was opnieuw een dure maand! Ik kan dit soort uitgaven natuurlijk niet zomaar doen: ik heb de afgelopen maanden en jaren gespaard om nu alle meubels te kunnen bekostigen voor mijn nieuwe woning en bijvoorbeeld een vakantie te boeken. Eerlijk is eerlijk: ik verlang er wel naar dat straks alle grote aankopen zijn gedaan en mijn maandelijkse uitgaven weer wat naar beneden gaan! 😉

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge