Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje #5: mijn uitgaven van april

Benieuwd wat ik heb uitgegeven in april? Kijk mee in mijn kasboekje van april 2023.
Kasboekje Nicole

Na een heerlijke maand in Málaga, landde ik eind maart weer op Nederlandse bodem. Tijd om mijn normale leventje weer op te pakken! Ik werkte veel, maar genoot ook van heerlijke koffies en diners buiten de deur (mijn favoriete categorie om m’n geld aan uit te geven!) en besloot een investering te doen in mijn gezondheid. Sinds afgelopen maand volg ik namelijk één keer per week personal training! In mijn kasboekje van de april maart laat ik je precies zien wat ik heb uitgeven en aan welke categorieën.

Ik houd mijn inkomsten en uitgaven al meer dan 8 (!) jaar elke maand trouw bij in een Spreadsheet. Net als Dionne, trouwens. De beste elementen uit beide Spreadsheets hebben we samengevoegd in onze Cash Control Spreadsheet die je voor €14,95 kan scoren in onze shop

Inmiddels zijn Dionne en ik dan ook niet meer de enigen die hun financiën bijhouden in deze Sheet, want de Cash Control Spreadsheet is inmiddels al door meer dan 100 mensen gekocht!

Cash Control Spreadsheet

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks voor €14,95. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Tijd om in mijn uitgaven van april te duiken! In dit artikel deel ik mijn kasboekje van de maand april.

Vaste lasten: €1.206,39

Ik woon in een appartement en betaal daar elke maand hetzelfde bedrag aan zaken zoals hypotheek, VVE en verzekeringen. Eén van de weinige kostenposten die variabel is voor mijn huis, is gas en elektriciteit. Dat heeft te maken met het type contract dat ik heb bij energie-aanbieder EasyEnergy. Hier betaal je een voorschot voor de komende maand (een schatting op basis van je huishouden en type woning). Je daadwerkelijke verbruik wordt weer verrekend met het voorschot van de maand erop.

Afgelopen maand werd er weinig energie verbruikt (de verwarming kan wel uit inmiddels, gelukkig!) en dat zie je terug in de rekening van april. Ik hoefde deze maand maar €32,91 te betalen.

Wel kreeg ik een mailtje van Ziggo dat mijn internet- en televisieabonnement binnenkort nóg een tientje duurder wordt. En ik betaal al €55,-… tijd om op zoek te gaan naar een betaalbaarder alternatief, óf weer even contact op te nemen met de klantenservice aangezien mijn abonnement bijna afloopt. Het lukt me al een jaar of vijf op rij om op deze manier een leuke korting te scoren.

 • Hypotheek: €548,02 (bruto)
 • VVE: €180,-
 • Gas & Elektriciteit (EasyEnergy): €32,91
 • Internet & TV (Ziggo): €55,50
 • Water: €11,88
 • Zorgverzekering (United Consumers): €107,85
 • Reis-, annulering-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €16,04
 • Autoverzekering (Centraal Beheer): €25,82
 • Wegenbelasting: €21,-
 • Gemeentelijke belastingen: €48,17
 • Sportabonnementen (sportschool & padelvereniging): €45,50
 • Netflix (gedeeld): €3,50
 • Spotify (gedeeld): €6,50
 • Bankkosten (Rabobank): €3,70
 • Schoonmaakster: €100,00

Boodschappen: €231,68

Voor mijn boodschappenbudget hanteer ik het budgetadvies van het Nibud. Voor een vrouw tussen de 14 en 50 jaar adviseert het Nibud een boodschappenbudget van €7,18 per dag. Dat komt dus neer op zo’n €215,- per maand en het lukt me de laatste tijd prima om daar ongeveer op uit te komen. 

Buiten de deur: €239,67

Zoals ik al zei: dit is mijn favoriete categorie om geld aan uit te geven. Nieuwe restaurantjes uitproberen, een koffietje buiten de deur drinken – in m’n eentje of met vrienden… ik ben er dol op! Gemiddeld geef ik zo’n €200,- tot €300,- per maand uit aan deze categorie. 

Afgelopen maand ging ik bijvoorbeeld met vriendinnen heerlijk uit eten in Barneveld, Amersfoort en Deventer. Genieten!

Openbaar vervoer & parkeren: €30,60

Heel af en toe pak ik het OV (meestal reis ik met mijn auto) en toe parkeer ik mijn auto in een betaald gebied. Meestal geef ik aan deze categorie niet meer dan een paar tientjes per maand uit.

Benzine: €98,80

Ik tank meestal 2 keer per maand en dat kost me zo’n €100,- per maand. Nóg wel, want vanaf juli gaat de benzineprijs weer flink omhoog. Ruim 13 cent per liter maar liefst (bron: het Parool). Dat betekent dat ik toch weer 5 euro meer kwijt ben voor een volle tank. Geld dat ik liever uitgeef aan iets anders 😉

Verzorging: €120,88

Mijn stijltang hield er na 9 (!) jaar trouwe dienst mee op. Omdat ‘ie zo goed beviel en precies dezelfde stijltang nog steeds te koop is, besloot ik die nog een keer te kopen. Voor de nieuwsgierige aagjes onder ons, dat is de Remington Sleek & Curl* (ook ideaal voor het krullen van je haar dus!)

Verder bracht ik een bezoekje aan Rituals waar ik mijn favoriete doucheschuim en badschuim kocht en scoorde ik bij de drogist nog een voorraadje verzorgingsproducten zoals deodorant en tandpasta. Uiteraard 1+1 gratis, want voor dit soort producten is het echt niet nodig om de volle mep te betalen.

* Affiliate link 

Kleding: €179,17

Het aanvullen van mijn kledingkast blijft natuurlijk een leuke bezigheid, zéker omdat het echt moest (ik pas vrijwel niets meer doordat ik best wat ben afgevallen), maar m’n portemonnee wordt er iets minder blij van…

Maar ja, wat moet – dat moet! Afgelopen maand ging ik een dagje winkelen in Deventer met Dionne en scoorde ik onder andere een nieuwe witte broek, een riem en jurkje bij VILA (in de sale!) en een T-shirt bij Costes. 

Interieur & huishoudelijk: €59,75

Ik kreeg van mijn vriend een wasdroger cadeau, waar ik héél blij mee ben! Ik bestelde daar zelf nog een afvoerslang voor en kocht bij de Action nog wat handige spulletjes voor in de keuken (een nieuwe weegschaal, opbergbakjes en onderzetters).

Sport (variabel): €214,84

De categorie “Sport” is een categorie die de komende maanden wat duurder uit zal vallen. Ik deelde het al met je in de introductie van dit artikel: ik ben namelijk gestart met personal training! Een flinke investering, maar eentje die ik na goed nadenken met veel plezier doe. Ik ben al een tijdje fanatieker aan het sporten, maar stiekem deed ik maar wat. Bovendien heb ik rugklachten en is het wel zo fijn dat ik daar goed rekening mee kan houden.

Nu ik begeleiding krijg – zowel bij het sporten zelf als voeding – merk ik al zoveel verbetering (en plezier!) in het sporten!

Personal training kost me €55,- per week en daarnaast schafte ik deze maand ook nog een app aan waarbij ik mijn voeding en trainingen in kan bijhouden.

Cadeaus: €78,40

Mijn vriend kreeg nog het laatste gedeelte van zijn verjaardagscadeau (een ticket voor een festival) en ik kocht een verjaardagscadeau voor mijn oma.

Goede doelen: €172,00

Ik vind het fijn én belangrijk om te delen vanuit mijn overvloed. Elke maand doneer ik geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk Mozaïek0318 in Veenendaal, International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Sharepeople: €46,00

Als zzp’er ben ik natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het regelen van de minder leuke dingen van het ondernemen, zoals een uitkering bij eventuele arbeidsongeschiktheid. Daarvoor maak ik gebruik van Sharepeople: een ondernemerscollectief waarbij de deelnemers elkaar financieel steunen bij ziekte. Is er iemand in mijn ‘poule’ ziek? Dan betalen de leden uit mijn poule gezamenlijk de uitkering van deze persoon. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het ziektepercentage in mijn poule, maar is nooit hoger dan het bedrag dat vooraf gecommuniceerd wordt.

Stel dat ik uiteindelijk (tijdelijk) arbeidsongeschikt word, dan krijg ik maximaal twee jaar lang €2.500,- uitgekeerd via Sharepeople. Toch fijn om dit geregeld te hebben!

Overig: €71,10

Dan zijn er altijd van die uitgaven die niet in een bepaalde categorie te vangen zijn. Deze maand waren dat:

 • Lenzenabonnement à €25,50 per maand
 • Een flinke voorraad leuke (verjaardags)kaartjes: €21,10
 • Een proefabonnement op de FLOW: 2 nummers voor €4,- (!)
 • Mijn buit van de vrijmarkt op koningsdag: boeken, tijdschriften, 2 puzzels, koffiekopjes en een spelletje voor nog geen €12,50
 • Een extra sleutel die ik moest laten bijmaken: €8,-

Nicole’s totale uitgaven in april 2023: €2.749,28

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge