Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje #11: mijn uitgaven in oktober

Na drie dure maanden met alle aankopen voor haar nieuwe huis, keerde in oktober de financiële rust terug bij Nicole. Ein-de-lijk waren haar uitgaven weer stabiel en werd haar spaarrekening weer aangevuld in plaats van geplunderd. Benieuwd naar Nicole's uitgaven in oktober? Je leest het in dit kasboekje.
Kasboekje Nicole

Vaste lasten: €930,14

Oktober was de eerste, volledige maand in het nieuwe huis. En wat was dat fijn! Ik geniet er vooral van dat alles zo nieuw is. In mijn oude appartement waren de badkamer en keuken meer dan 15 jaar oud en in het nieuwe huis is alles de afgelopen 3 jaar volledig verbouwd en gerenoveerd. 

Mijn vriend en ik delen grotendeels de lasten en daarnaast heb ik ook nog een aantal vaste lasten die ik zelf betaal. De vaste lasten voor twee personen waren afgelopen maand:

 • Hypotheek: €1.156,54 (bruto)
 • Gas & Elektriciteit: €77,66
 • Internet & TV (Ziggo): €58,06
 • Water: -€6,06 (ik kreeg nog geld terug van mijn vorige appartement)
 • Reis-, annulering-, inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €48,06
 • Gemeentelijke belastingen: €62,30
 • CV-ketel onderhoudsabonnement: €8,40

De vaste lasten die ik zelf betaal:

 • Zorgverzekering (United Consumers): €107,85
 • Autoverzekering (Centraal Beheer): €25,82
 • Wegenbelasting: €21,-
 • Spotify (gedeeld): €6,50
 • Amazon Prime: €2,99
 • Bankkosten (Rabobank): €4,45
 • Lenzenabonnement: €30,50

Uiteindelijk betaalde ik deze maand €930,14 aan vaste lasten.

Boodschappen: €159,78

Voor mijn deel van de boodschappen betaalde ik deze maand een kleine €160,-. Ik leverde een vol digitaal boekje koopzegels in bij Albert Heijn. Je betaalt in eerste instantie €49,- en krijgt €52,- terug als je een vol boekje inlevert. Dat is ‘maar’ €3,-, maar ook een rente van 6%! Toch mooi meegenomen – zeker omdat je koopzegels tegenwoordig helemaal geautomatiseerd en digitaal spaart.

Als ik een vol boekje inlever, trek ik het geld dat ik terugkrijg (€52,-) af van mijn kosten aan boodschappen die maand. Vandaar dat ik deze maand op een redelijk laag bedrag uitkwam wat ik aan boodschappen uitgaf!

Vakantie: €89,40

In januari ga ik met mijn vriendengroep op wintersport. Dat betekent ik me voor het eerst in mijn leven op ski’s ga begeven, heel spannend maar ook heel leuk (hoop ik! 😉). De vakantie is inmiddels geboekt en we reserveerden ook alvast skimateriaal, waarvoor ik deze maand een bedrag overmaakte.

Buiten de deur: €75,53

Aan de categorie “Buiten de deur” heb ik deze maand redelijk weinig uitgegeven. Ook wel eens goed voor de portemonnee! Mijn zusje en ik namen onze moeder mee uit ontbijten bij Van der Valk, ik borrelde met mijn zusje en nichtje in de stad en bestelde een keer bij Thuisbezorgd.

Openbaar vervoer, benzine & parkeren: €77,59

In oktober hoefde ik maar één keer te tanken en betaalde ik een aantal keer voor parkeren in de stad.

Kleding & verzorging: €445,68

Ik ging naar de kapper (knippen & verven), kocht een voorraad supplementen bij VitaKruid, had nieuwe bh’s nodig, sloeg een flinke voorraad van mijn favoriete panty’s in (de anti-ladder panty’s van Zeeman) en kocht een aantal leuke tweedehands kledingstukken via Vinted en de kringloopwinkel.

Interieur & huishoudelijk: €312,43

Het nieuwe huis begint steeds meer af te raken. De grootste aankopen zijn gedaan en dat betekent dat ik mijn spaarrekening weer kan aanvullen in plaats van plunderen (zoals de afgelopen maanden gebeurde 😉).

Via Marktplaats kocht ik een boiler, ik kocht bloemen voor in huis en een mooie plant voor bij de voordeur, bij H&M kocht ik superleuke kussenhoesjes in de sale, ik kocht een lampenvoet en lampenkap voor op het dressoir en kocht wandplanken voor in de keuken. De totale schade? Iets meer dan €300,- deze maand.

Goede doelen: €665,50

Ik vind het fijn én belangrijk om elke maand te kunnen delen in het geld dat ik ontvang. Ik doneer geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk Mozaïek0318 in Veenendaal, International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Cadeaus: €25,-

Ik kocht cadeautjes voor familie en een klein cadeautje voor een vriendin.

Osteopaat: €78,-

Ik betaalde een rekening van €78,- voor de osteopaat. Ik ga hier 1 keer per 1-2 maanden naartoe voor mijn nek- en rugklachten. Me aanvullend laten verzekeren was financieel niet slimmer dan dat ik de rekeningen zelf zou betalen, dus vandaar dat ik hiervoor heb gekozen.

Nicole’s totale uitgaven in oktober: €2.859,05

“Na drie dure maanden met alle aankopen voor het nieuwe huis, keerde in oktober de financiële rust terug. Als ik de komende maanden rond dit bedrag qua uitgaven blijf, ben ik een tevreden mens. Zo blijft er voldoende geld over om te sparen, te beleggen bij Meesman en versneld af te lossen op mijn hypotheek – waar ik je binnenkort meer over vertel op Finance Freaks.”

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge