Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje #12: mijn uitgaven in november

In november was het - na een drukke periode van werk en de verhuizing - tijd voor ontspanning. Ik ging op twee minivakanties naar Antwerpen en Valkenburg, bracht twee bezoekjes aan de sauna (mijn favoriete winterse activiteit) en ging meerdere keren uit eten. Een dure maand dus, maar gelukkig had ik deze maand een flinke financiële meevaller van meer dan €600,-.

Vaste lasten: €554,07

Ik woon samen met mijn vriend en de vaste lasten voor ons huis delen we grotendeels. Daarnaast heb ik ook nog een aantal vaste lasten die ik zelf betaal, zoals mijn verzekeringen en abonnementen.

In november had ik een héél fijne financiële meevaller. Ik stapte over naar een andere energieleverancier en kreeg meer dan €650,- terug van de vorige energieleverancier. Ook wel eens fijn! 😉 Het voorschot voor gas & elektriciteit voor de nieuwe energieleverancier is €82,- per maand. Dat trok ik af van de teruggaaf, waardoor het bedrag voor energie deze maand op een minbedrag uitkomt.

Door de verhuizing, kon ik ook bij Ziggo weer profiteren van een fijne korting. De eerste 6 maanden betaal ik €45,- in plaats van €60,- per maand. En omdat ik een gedeelte van mijn kosten voor internet zakelijk betaal (ik ben ondernemer) betekent het dat we de komende maanden privé maar €17,50 hoeven te betalen!

De vaste lasten voor twee personen waren afgelopen maand:

 • Hypotheek: €1.442,86 (bruto)
 • Gas & Elektriciteit: -€598,27 (vanwege hoge teruggave)
 • Internet & TV (Ziggo): €17,50
 • Water: €17,00
 • Reis-, annulering-, inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €48,06
 • Gemeentelijke belastingen: €62,30
 • CV-ketel onderhoudsabonnement: €8,40

De vaste lasten die ik zelf betaal:

 • Zorgverzekering (United Consumers): €107,85
 • Autoverzekering (Centraal Beheer): €25,82
 • Wegenbelasting: €21,-
 • Spotify (gedeeld): €6,50
 • Amazon Prime: €2,99
 • Bankkosten (Rabobank): €4,45
 • Lenzenabonnement: €30,50

Door de gigantische energieteruggave, betaalde ik deze maand slechts €554,07 aan vaste lasten.

Boodschappen: €239,36

Voor mijn deel van de boodschappen betaalde ik deze maand een kleine €240,-. Ik probeer het boodschappenbudget van het Nibud te hanteren: zo’n €230,- voor een vrouw van mijn leeftijd.

Vakantie: €406,46

Deze maand had ik maar liefst 2 minivakanties. Ik ging met m’n vriend 2 dagen naar de sauna in Valkenburg (inclusief overnachting) en met mijn zusje ging ik 3 dagen naar Antwerpen. De totale kosten voor beide vakanties waren iets meer dan €400,-. 

Buiten de deur: €309,02

In deze koude wintermaanden is een bezoekje aan de sauna mijn favoriete activiteit. Ik ging – naast mijn saunatripje naar Valkenburg – nóg 2 keer deze maand. 

Verder borrelde ik met een vriendin en ging ik met m’n zusje uit eten bij een Italiaans restaurant. Een maandje bomvol leuke dingen dus, aan deze categorie geef ik graag geld uit! 

Openbaar vervoer, benzine & parkeren: €101,59

In november tankte ik 2 keer, waarvan één keer in België. Daar betaal je voor een liter benzine €1,55 – een stuk goedkoper dan in Nederland.

Kleding & verzorging: €100,12

Ik kocht een paar nieuwe basic truitjes, panty’s en sloeg een voorraad tandpasta en wat make-upproducten in bij Kruidvat.

Interieur & huishoudelijk: €449,35

De grootste aankopen voor het nieuwe huis zijn achter de rug, maar er zijn nog wel wat projectjes en aankopen die gedaan moeten worden de komende periode.

Omdat de slaapkamer erg vochtig is, kocht ik een luchtontvochtiger. Niet de leukste aankoop, maar wel een fijne. Verder kocht ik bij Karwei een superleuk geel poefje (met korting) voor in de woonkamer, tijdens Black Friday kocht ik twee vloerkleden voor in de slaapkameren via Marktplaats kocht ik twee bijzettafeltjes voor in de slaapkamer. Bij de Action kocht ik nieuwe kerstballen en lichtjes voor in de kerstboom

Goede doelen: €654,00

Ik vind het fijn én belangrijk om elke maand te kunnen delen in het geld dat ik ontvang. Ik doneer geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk Mozaïek0318 in Veenendaal, International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Cadeaus: €108,73

December is natuurlijk dé maand van Sinterklaas en kerst. Ik vier het met mijn familie en twee vrienden, dus daar sloeg ik cadeautjes voor in.

Overig: €116,72

In de categorie ‘Overig’ deze maand: een nieuwe bijbel, een e-book, inkopen voor de kerststukjes die ik met mijn moeder en zusje maakte en een nieuw fietszadel. 

Nicole’s totale uitgaven in november: €3.039,42

“Door de vakanties en de aankopen voor het nieuwe huis, was november een iets duurdere maand dan normaal. Gelukkig vielen mijn vaste lasten deze maand laag uit door het lagere internetabonnement en de teruggaaf van de energieleverancier.

In december duik ik verder in mijn vaste lasten. Dat doe ik altijd in de laatste maand van het jaar, want december is dé maand om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. En als je dan toch al bezig bent, dan kan je net zo goed je andere verzekeringen ook onder de loep nemen. Welke besparingen ik heb kunnen realiseren, deel ik natuurlijk met je in het volgende kasboekje.”

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge