Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje: mijn uitgaven in maart

Na Zuid-Frankrijk en Málaga, vertrok ik in de eerste week van maart met Dionne naar de Algarve in Portugal. Wat een geweldige reizen heb ik al gemaakt dit jaar! Enneh, voorlopig is het weer even klaar hoor. 😉 Ik blijf lekker thuis, focus me op werk én de tuin: want met de lente in aantocht, heb ik superveel zin om van de tuin iets gezelligs te maken. De eerste aankopen daarvoor deed ik afgelopen maand al. Benieuwd naar mijn uitgaven van maart? Ik deel ze in mijn kasboekje.
Kasboekje Nicole

Vaste lasten: €1.188,87

Ik woon samen met mijn vriend en de vaste lasten voor het huis delen we grotendeels. Daarnaast heb ik ook nog een aantal vaste lasten die ik zelf betaal, zoals verzekeringen en abonnementen. 

Afgelopen maand besloot ik mijn vrienden van Ziggo weer eens te bellen. Ik wilde WiFi-versterkers aanschaffen en toen ik tóch aan de lijn was met de klantenservice, besloot ik ook te informeren naar bespaarmogelijkheden. Nou, die waren er! 
Live TV knikkerde ik uit het pakket en dat leverde direct een besparing van €13,- per maand op. Ook liep mijn Vodafone-abonnement bijna af en als ik die zou verlengen, kreeg ik weer €5,- korting per maand

We gaan nu €49,50 per maand betalen voor internet en 3 WiFi-versterkers. De helft hiervan betaal ik zakelijk, omdat ik als zzp’er ook veel vanuit huis werk.

Ook deed ik afgelopen maand weer een extra aflossing op mijn hypotheek en kwam de bruto hypotheek voor het eerst onder de €1.300,- per maand uit. Heerlijk om dat bedrag te zien dalen!

De vaste lasten voor 2 personen waren in maart:

 • Hypotheek: €1.278,16 (bruto) De hypotheek bestaat uit 2 annuïtaire hypotheekdelen:
  • €123.000,- met 2,22% rente (Afgesloten in 2018, staat nu nog 15 jaar vast)
  • €145.000,- met 4,49% rente (Afgesloten in 2023, staat nu nog voor 15 jaar vast) 
 • Gas & Elektriciteit: €154,- (Voorschot, valt waarschijnlijk lager uit)
 • Internet (Ziggo): €24,75
 • Water: €19,-
 • Reis-, annulering-, inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €34,98
 • Gemeentelijke belastingen: €60,41
 • CV-ketel onderhoudsabonnement: €8,87

De vaste lasten die ik zelf betaal:

 • Zorgverzekering (VinkVink, met laagste eigen risico): €134,84
 • Autoverzekering (Deck Verzekeringen): €41,35
 • Wegenbelasting: €23,-
 • Bankkosten (Rabobank): €4,45
 • Lenzenabonnement: €30,50
Voor mijn deel van de vaste lasten, betaalde ik deze maand €1.188,87
 

Boodschappen: €249,28

Omdat ik de eerste week van maart in Portugal was, nog een flinke voorraad avondeten in de vriezer had én een week lang gratis een gratis Hello Fresh maaltijdbox had via vrienden, dacht ik dat het qua kosten voor boodschappen wel zou meevallen deze maand. 

Maar omdat er een aantal keer vrienden mee aten en langs kwamen voor een spelletje en borrel, betaalde ik deze maand toch een redelijk bedrag voor boodschappen: een kleine €250,-

Lagos

Vakantie: €749,98

Ik denk niet dat ik ooit zó vroeg in het jaar al zó veel aan reizen heb uitgegeven… Want na een weekje wintersport in januari en twee en halve week in Málaga in februari, vertrok ik in de eerste week van maart naar de Algarve in Portugal met Dionne!

Voor een retourticket van Eindhoven naar Faro betaalde ik €232. Aan verblijf waren we niet veel kwijt, want we konden voor een heel fijn prijsje in het appartement van Jessy verblijven, die ook een site heeft over geld en onlangs naar Lagos in Portugal is geëmigreerd. Verder gaven we in Portugal nog geld uit aan taxi’s, restaurants en koffietentjes en maakten we een prachtige boottocht langs de kliffen.

Toen ik terugkwam, kon ik mijn koffer direct weer inpakken omdat ik een weekendje weg ging met mijn ouders en zusje. We verbleven in een schattig huisje op de Veluwe waar we een heerlijke minivakantie hebben gehad.

Ik heb heel erg genoten van mijn vakanties naar Zuid-Frankrijk, Málaga, Lagos en Eerbeek, maar nu kijk ik er ook wel naar uit om voorlopig weer even lekker thuis te zijn, te werken én mijn spaarrekening weer aan te vullen. 😉

Buiten de deur: €112,-

Naast mijn vakanties, vielen de uitgaven in de categorie ‘Buiten de deur’ mee deze maand. Ik ging uit eten met m’n zusje bij een Indiaas restaurant, we deden nog een drankje in de stad en ging een dagje naar de sauna.

Openbaar vervoer, benzine & parkeren: €27,07

Nu ik weer een werkplek in Veenendaal heb en weinig bij klanten op locatie werk, rijd ik ook nog maar weinig auto. Ik heb in maart niet eens getankt!

De enige kosten die ik maakte in deze categorie, waren voor een treinkaartje van Eindhoven naar Veenendaal en een aantal keer betaald parkeren in de stad.

Kleding & verzorging: €38,92

Ik kocht wat drogisterijproducten, basic hemdjes bij Zeeman en scoorde nog een leuke top in de kringloop voor €2,-.

Interieur & huishoudelijk: €486,72

De lente is begonnen en met een tuin van 34 meter diep met allerlei leuke hoekjes, merk je dat in je portemonnee. Ik kocht namelijk een nieuwe tuinset! Bij Kwantum spotte ik een hele leuke tuintafel met heerlijke stoelen en toen je eind maart 15% korting op het hele assortiment kreeg, sloeg ik toe. Voor nog geen €400,- kocht ik de tuintafel, 4 stoelen met kussentjes en twee leuke sierkussentjes. Ik kijk er zó naar uit om lekker in de tuin te eten en spelletjes te doen met vrienden.

Verder kocht ik een voorraad kaarsen bij HEMA (ook met korting!), scoorde ik in Portugal een prachtig keramieken vaasje en koffiekopje en kocht ik online een nieuw sierkussen voor op de bank.

Sport: €15,-

In Lagos volgde ik samen met Dionne een Barrelesje. Barre is een combinatie van ballet en Pilates in in Málaga had ik ook al eens een les gevolgd. Toen we zagen dat dit ook in Lagos werd gegeven, moesten we dit natuurlijk proberen. Heel leuk – en toch weer heel anders dan in Málaga. Voor één keer prima om €15,- te betalen, maar anders vind ik het wel redelijk prijzig.

Goede doelen: €784,-

Ik vind het fijn én belangrijk om elke maand te kunnen delen in het geld dat ik ontvang. Ik doneer geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk (Mozaïek0318 in Veenendaal), International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Cadeaus: €26,28

Ik kocht twee keer een bloemetje voor familie en een cadeautje voor een vriend die zijn housewarming vierde.

Rekeningen: €189,23

Ik kreeg een zorgrekening van €189,23.  Omdat ik eind vorig jaar al wist dat ik dit jaar zorg nodig zou hebben die vergoed wordt vanuit de basisverzekering, besloot ik mijn zorgverzekering op het laagste eigen risico te zetten. Dit heb ik voor het eerst in 10 jaar gedaan!

Maar, dat loont nu al, want met deze rekening en nog een andere rekening van afgelopen maand, ben ik al bijna door mijn eigen risico heen.

Overig: €250,-

Ein-de-lijk heb ik weer een fiets! Mijn vorige fiets viel van ellende uit elkaar, de remmen waren kapot en het arme ding was nogal verroest. Tijd voor een nieuwe, dus.

Via Marktplaats kocht ik een Cortina omafiets met versnellingen en een enorme mand voorop, superhandig!

Nicole’s totale uitgaven in maart: €4.117,35

“Het eerste kwartaal was misschien wat pijnlijk voor mijn portemonnee, maar wát heb ik genoten! Na een lange winter waarin ik niet zo lekker in mijn vel zat, heeft de zon op mijn bol in Málaga en Lagos me onwijs goed gedaan. Ik ben zo dankbaar dat het financieel mogelijk was om dit te doen en dat mijn (werk)agenda dit toe liet. Na deze drie dure maanden, is het de komende maanden weer even tijd om mijn spaar- en beleggingsrekening te spekken.”

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge