Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje: mijn uitgaven in januari

Waar januari voor veel mensen meestal een goedkope maand is (omdat veel goede voornemens te maken hebben met besparen!) ging het bij mij precies de andere kant op. Ik ging namelijk op wintersport, mijn auto moest naar de garage én ik besloot heel spontaan een tripje naar de zon te boeken.

Vaste lasten: €1.293,22

Ik woon samen met mijn vriend en de vaste lasten voor ons huis delen we grotendeels. Daarnaast heb ik ook nog een aantal vaste lasten die ik zelf betaal, zoals mijn verzekeringen en verschillende abonnementen.

In januari deed ik een extra aflossing van €10.000,- op de hypotheek. Over het nieuwste hypotheekdeel betaal ik 4,49% rente, dus versneld aflossen loont zeker. Het bruto maandbedrag van de hypotheek ging daardoor omlaag van €1.371,- naar €1.337,– per maand. Een fijne meevaller!

Door we in september zijn verhuisd, konden we – na een telefoontje van een paar minuten – ook weer profiteren van een kortingsactie voor nieuwe klanten bij Ziggo. De eerste 6 maanden betalen we €45,- in plaats van €60,- per maand voor internet en tv. En omdat ik een gedeelte van mijn kosten voor internet zakelijk betaal (ik ben ondernemer) betalen we de komende maanden privé maar zo’n €25,- voor internet en televisie.

De vaste lasten voor twee personen waren afgelopen maand:

 • Hypotheek: €1.337,- (bruto)
 • Gas & Elektriciteit: €150,-
 • Internet & TV (Ziggo): €25,-
 • Water: €17,00
 • Reis-, annulering-, inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €48,25
 • Gemeentelijke belastingen: €62,30
 • CV-ketel onderhoudsabonnement: €8,40

De vaste lasten die ik zelf betaal:

 • Zorgverzekering (VinkVink, met laagste eigen risico): €134,84
 • Autoverzekering (Centraal Beheer): €29,09
 • Wegenbelasting: €22,-
 • Bankkosten (Rabobank): €4,45
 • Lenzenabonnement: €30,50
Voor mijn deel van de vaste lasten, betaalde ik deze maand €1.293,22.
 

Boodschappen: €224,94

Voor mijn deel van de boodschappen betaalde ik deze maand €225,-. Het is me gelukt om binnen het geadviseerde boodschappenbudget van het Nibud te blijven: zo’n €230,- voor een vrouw van mijn leeftijd. Een deel van de boodschappen deze maand deed ik in Málaga, omdat ik daar nu 2,5 week ben voor werk & vakantie. 

Een deel van de boodschappen is hier goedkoper dan in Nederland (zoals vlees, fruit en groenten), maar andere boodschappen (zoals chips, erg belangrijk 😉) zijn dan weer duurder. Al met al ben je iets goedkoper uit dan in Nederland, maar het scheelt niet heel veel.

Vakantie: €2.417,14

En dan vakantie, want daar heb ik deze maand een enorm bedrag aan uitgegeven. Dit kan ik natuurlijk niet zomaar doen, dit zijn nou precies de dingen waar ik voor spaar in het leven! 

Ik ging deze maand op wintersport met mijn vriendengroep naar Zuid-Frankrijk. En dat is een dure vakantie! Het verblijf, de skipas, skilessen, eten op de piste… en dan natuurlijk ook nog benzine en tol. Helaas werd ik op de derde dag van de vakantie ziek omdat ik een bloedinfectie opliep. De rest van de vakantie heb ik niet meer kunnen skiën, enorm balen! Gelukkig heb ik wel een deel van de reisverzekering teruggekregen.

Omdat ik stiekem al best een tijd he-le-maal klaar ben met de koude, donkere Nederlandse winters, besloot ik in de laatste week van de vakantie spontaan een tripje naar de zon te boeken. De komende 2 weken ben ik in Málaga, waar ik ook vandaan werk. Ik voel me echt enorm dankbaar dat mijn planning, werk én portemonnee het toelaten om dit te kunnen doen. En gezellig: Dionne komt me dit weekend opzoeken in Málaga! 😄

Ik heb een fijne Airbnb geboekt, waar ik zo’n €66,- per nacht voor betaal. Het retourticket kost in totaal iets meer dan €200,-. Al met al gaf ik deze maand bijna €2.500,- uit aan vakantie. Laat ik vooropstellen dat dit allesbehalve een standaard maand is! 😉

Buiten de deur: €200,65

In Nederland ging ik met m’n vriend een avond naar de sauna: ons favoriete uitstapje samen! Niet bepaald goedkoop, want met entree en eten ben je samen zo meer dan €100,- kwijt. Maar het is voor mij elke euro waard! Verder werkte ik in Nederland een middag bij de Bagels & Beans en ging ik high tea’en met m’n zusje.

In Málaga lunchte ik de eerste dag uitgebreid in de zon bij mijn favoriete restaurantje BYOKO en bestelde ik afgelopen week een keer eten.

Openbaar vervoer, benzine & parkeren: €43,70

In januari heb ik één keer mijn tank bijgevuld (€12 – wat een grap), moest ik een paar keer mijn auto betaald parkeren en ging ik met de trein naar Schiphol. 

Kleding & verzorging: €223,18

Ik ging naar de kapper, sloeg een voorraad van mijn supplementen in bij Vitakruid (met korting!), kocht een nieuwe parfum en wat nieuwe broeken bij de H&M, want die had ik echt hard nodig.

Interieur & huishoudelijk: €174,67

Onze slaapkamer in de uitbouw op de begane grond is in december helemaal geïsoleerd en de afwerking doen we zelf. Deze maand kocht ik nog wat verf- en behangspullen daarvoor.

Goede doelen: €898,-

Ik vind het fijn én belangrijk om elke maand te kunnen delen in het geld dat ik ontvang. Ik doneer geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk Mozaïek0318 in Veenendaal, International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Cadeaus: €15,38

Ik kocht bloemen voor mijn moeder en zusje en een cadeautje voor mijn zusjes verjaardag.

Rekening APK & reparatie: €379,12

In januari moet mijn auto altijd naar de garage voor de APK. En daar komt vaak wel een rekening van een paar honderd euro uit, omdat er ook altijd wel wat gerepareerd moet worden. Dit keer was het net geen €380,-. 

Nicole’s totale uitgaven in februari: €5.870,-

“Auw, wat een dure maand! Ook al spaar ik natuurlijk voor vakantie (waar deze maand 50% van mijn uitgaven naartoe ging), toch doet het een klein beetje pijn, zoveel geld uitgeven. Herkenbaar? 😉 In ieder geval hoop ik dat februari een wat goedkopere maand zal worden. Dan heb ik óók weer een buitenlandtripje op de planning staan, maar die heb ik samen met Dionne heel budget kunnen regelen. Daarover snel meer!”

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge