Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje #3: mijn uitgaven van februari

Deze maand deel ik mijn kasboekje met je vanuit het zonnige Málaga. Benieuwd wat ik heb uitgegeven in februari? Lees het hier!
Kasboekje Nicole

Ik vul mijn kasboekje deze maand in vanaf een wel heel fijne bestemming: Málaga! Eind februari vloog ik samen met Dionne naar deze geweldige stad in Zuid-Spanje om de komende 4 weken vanuit hier te werken. Wat een luxe!

Ook in februari heb ik mijn uitgaven natuurlijk weer bijgehouden in onze Cash Control Spreadsheet. Afgelopen week tikten we de 100 verkopen aan. Zo leuk om te zien dat al zoveel mensen enthousiast aan de slag zijn gegaan met onze Sheet om inzicht te krijgen in hun financiën.

Cash Control Spreadsheet

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Mijn uitgaven van februari deel ik met je in mijn kasboekje. En wil je zelf ook beginnen met het bijhouden van een kasboekje? Lees dan ons artikel met handige tips!

Vaste lasten: €1.263,92

Weinig veranderingen in mijn vaste lasten afgelopen maand! Ik loste in januari €500,- extra af op mijn hypotheek, wat mijn maandelijkse bedrag omlaag bracht met het hilarische bedrag van €0,90. 😉

Verder ontving ik ook mijn aanslag voor de OZB (onroerende zaak belasting). Die wordt gebaseerd op de WOZ-waarde van je woning, waarbij als peildatum 1 januari 2022 wordt genomen. In 2018 kocht ik mijn appartement voor €175.000,- en de WOZ-waarde is nu €260.000,-. Bizar! Betekent helaas wel dat ik iets meer ga betalen aan OZB, maar gelukkig komt dat neer op maar een paar euro extra per maand.

 • Hypotheek: €549,24 (bruto)
 • VVE: €180,-
 • Gas & Elektriciteit (EasyEnergy): €139,63
 • Internet & TV (Ziggo): €55,50
 • Water: €10,65
 • Zorgverzekering (United Consumers): €107,85
 • Reis-, annulering-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €16,91
 • Autoverzekering (Centraal Beheer): €25,82
 • Wegenbelasting: €21,-
 • Gemeentelijke belastingen: €48,12
 • Sportabonnementen (sportschool & padelvereniging): €45,50
 • Netflix (gedeeld): €3,50
 • Spotify (gedeeld): €6,50
 • Bankkosten (Rabobank): €3,70
 • Schoonmaakster: €50,00

Boodschappen: €166,81

Aan boodschappen gaf ik deze maand helemaal niet zoveel uit. Dat kwam onder andere doordat ik een vol boekje koopzegels inleverde bij Albert Heijn en dus ruim €50,- op mijn rekening gestort kreeg, wat ik weer verrekende met mijn boodschappenuitgaven. 

Buiten de deur: €168,69

Met een maand Málaga in het vooruitzicht (waar buiten de deur koffie drinken, lunchen en dineren mijn grootste hobby is), besloot ik het in februari een beetje rustig aan te doen qua uitgaven aan deze categorie. In Nederland werkte ik een ochtendje bij Bagels & Beans en ging ik met vriendinnen uit eten in Amsterdam. De laatste week van februari bracht ik door in Málaga waar ik inmiddels natuurlijk de nodige koffietjes, pan con tomate en tapas buiten de deur heb genuttigd.

Benzine: €55,70

Ik tankte deze maand maar één keer en betaal vaak tussen de €50,- en €60,- voor een volle tank.

Openbaar vervoer & parkeren: €94,00

Ik parkeerde een aantal keer betaald in de stad en laadde mijn OV-kaart op met €50,- omdat ik weer eens met de trein ging.

Verzorging: €139,19

In deze categorie gaf ik deze maand wat meer uit, doordat ik naar de kapper ging en een flinke voorraad make-up en verzorgingsproducten insloeg. Ook kocht ik in Málaga een nieuwe föhnborstel, omdat die van mij op de eerste dag hier afbrak. Geluk bij een ongelukje: de nieuwe föhnborstel die ik kocht, was hier ruim €25,- goedkoper dan in Nederland.

Kleding: €70,95

Ik kocht twee basic hemdjes bij Cotton Club, nieuwe panty’s bij Zeeman en een schoudertasje bij C&A.

Cadeaus: €134,15

Mijn zusje en vriend waren deze maand jarig en daar horen natuurlijk cadeautjes bij!

Goede doelen: €176,50

Ik vind het fijn en belangrijk om te delen vanuit mijn overvloed. Elke maand doneer ik geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk, International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Interieur: €74,05

Mijn föhnborstel was niet het enige elektrische apparaat dat er deze maand mee ophield, ook mijn strijkijzer vertoonde ineens kuren. En nadat ik twee kledingstukken had verpest omdat het strijkijzer erdoorheen brandde (!), besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe.

Bij Action kocht ik drie nieuwe slimme LED-lampen (aanrader!) die je kunt dimmen met je smartphone.

Rekeningen: €92,33

Ik moest er weer aan geloven: mijn jaarlijkse bezoekje aan de tandarts. Omdat ik ook foto’s moest maken, viel de rekening wat hoger uit: een kleine €100,-. Dit vind ik altijd één van de vreselijkste dingen om geld aan uit te geven, haha.

Sharepeople: €47,00

Ik moest er weer aan geloven: mijn jaarlijkse

Ik ben zzp’er en ben dus zelf verantwoordelijk voor het regelen van een uitkering bij eventuele arbeidsongeschiktheid. Daarvoor maak ik gebruik van Sharepeople: een ondernemerscollectief waarbij de deelnemers elkaar financieel steunen bij ziekte. Is er iemand in jouw ‘poule’ ziek? Dan betaal je gezamenlijk de uitkering van deze persoon. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het ziektepercentage in mijn poule, maar is nooit hoger dan het bedrag dat vooraf gecommuniceerd wordt.

Stel dat ik uiteindelijk (tijdelijk) arbeidsongeschikt word, dan krijg ik maximaal twee jaar lang €2.500,- uitgekeerd via Sharepeople. Toch fijn om dit geregeld te hebben!

Overig: €78,18

Dan zijn er altijd van die uitgaven die niet in een bepaalde categorie te vangen zijn. Deze maand waren dat:

 • Lenzenabonnement: €25,50 per maand
 • Oordopjes voor festivals: €11,99
 • Verlening van mijn extra grote opslagruimte in Google Drive: €19,99
 • 2 nieuwe boeken die ik kocht via Amazon: €20,70

Nicole’s totale uitgaven in februari 2023: €2.561,47

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge