Dionne Knooren
Dionne Knooren
Enorme passie voor persoonlijke financiën, een echte "side-hustler" en dol op korting. Woonde en werkte ruim een jaar in Barcelona, startte met beleggen op haar 25e en gaat elk jaar 5 à 6 keer op vakantie.

NIBC termijndeposito: wat zijn de voordelen?

Meer rendement behalen over je spaargeld? Dan kan het interessant zijn om je te verdiepen in de mogelijkheden van een NIBC termijndeposito. Een termijndeposito is hetzelfde als een spaardeposito. In beide gevallen zet je je geld tijdelijk vast. Vaak tegen een hogere rente dan op een normale spaarrekening. En dat is wat je wil: meer rente ontvangen over je spaargeld. Nieuwsgierig naar de voordelen van een termijndeposito bij NIBC? In deze blog vertellen we je er meer over!
NIBC termijndeposito: wat zijn de voordelen?

Profiteer van hoge rentes

Door je geld tijdelijk vast te zetten, profiteer je van hoge spaarrentes en ontvang je een gegarandeerd rendement. De rente van een termijndeposito staat namelijk vast en kan niet tussentijds veranderen.

NIBC: een Nederlandse bank

Misschien heb je al eens gehoord van NIBC. Dit is een Nederlandse bank die zich richt op particulieren en zakelijke klanten. Deze bank werd in 1945 opgericht en heette toen de Nationale Investeringsbank. In 2008 begon de bank met het aantrekken van spaargeld onder de naam NIBC Direct. Ze boden (en bieden nog steeds!) relatief hoge spaarrentes aan in vergelijking met andere Nederlandse banken, waardoor het voor klanten aantrekkelijk is om hun spaargeld (deels) te stallen bij NIBC.

Wat is een termijndeposito?

Een termijndeposito is hetzelfde als een spaardeposito of als depositosparen. Je zet je geld voor een bepaalde termijn vast, in ruil voor een hogere rente. Meestal is de rente die je over een termijndeposito ontvangt, hoger dan de rente op een normale spaarrekening.

Zolang het deposito loopt, kun je in principe niet bij je geld. Bij sommige banken kun je wel bij je geld, maar dan moet je een boete betalen. En dat wil je niet. Wil je geld vastzetten in een termijndeposito? Denk dan goed na of je het geld een tijdje kan ‘missen’ en of je nog genoeg spaargeld hebt waar je wél bij kan als je te maken hebt met een financiële tegenvaller.

Termijndeposito bij NIBC

Wil je een termijndeposito openen bij NIBC? Het openen van een termijndeposito is gratis en de minimale inleg is €250,-. Bij de meeste banken is de minimale inleg €500,- of zelfs €1.000,- per deposito. Dit maakt het openen van termijndeposito’s bij NIBC aantrekkelijker voor mensen die kleinere bedragen willen vastzetten.

Als je een termijndeposito bij NIBC opent, kun je kiezen voor een looptijd van minimaal 3 maanden en maximaal 10 jaar. Hierdoor kun je eenvoudig een depositoladder bouwen waarbij elke drie maanden geld vrijkomt of waar elk jaar geld vrijkomt. In onze blog over het bouwen van een depositoladder, leggen we stap voor stap uit wat een depositoladder is en delen we twee voorbeelden van een depositoladder.

Looptijden

Als je start met termijndeposito’s, moet je voor jezelf bepalen hoelang je je geld vast wil zetten. Bij sommige banken is de minimale looptijd 1 jaar, terwijl je bij andere banken al een termijndeposito kan openen voor 3 maanden. Ook de maximale looptijd verschilt per bank. Bij de ene bank is de maximale looptijd 5 jaar, terwijl bij andere banken de maximale looptijd 10 jaar is.

Voordelen NIBC termijndeposito

Het openen van een termijndeposito bij NIBC heeft meerdere voordelen. Welke dat zijn, lees je hieronder:

  • Aantrekkelijke rente: het termijndeposito van NIBC biedt concurrerende rentetarieven, waardoor je als spaarder profiteert van een hoog rendement op je spaargeld.
  • Flexibele looptijden: je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende looptijden, variërend van enkele maanden tot meerdere jaren, afhankelijk van je financiële doelen.
  • Veiligheid en betrouwbaarheid: NIBC is een Nederlandse bank met een solide reputatie op het gebied van financiële stabiliteit en betrouwbaarheid.
  • Transparante voorwaarden: de voorwaarden zijn duidelijk en transparant. Zo weet je als spaarder precies wat je kan verwachten tijdens de looptijd van je deposito.
  • Gegarandeerd rendement: door je geld voor een bepaalde periode vast te zetten tegen een vaste rente, ontvang je een gegarandeerd rendement over je spaargeld. Zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schommelingen in de rentetarieven.

Naast deze voordelen, heb je 14 dagen bedenktijd. Heb je je geld vastgezet in een termijndeposito en ben je van mening veranderd? Binnen 14 dagen kun je hem stopzetten. En minstens zo belangrijk: het openen van een deposito is gratis.  

Actuele rente

Hieronder zie je een overzicht van de actuele rentes* van termijndeposito’s bij NIBC.

Looptijd

Rente

3 maanden

2,15%

6 maanden

2,25%

9 maanden

2,50%

1 jaar

2,80%

2 jaar

2,75%

3 jaar

2,75%

4 jaar

2,75%

5 jaar

2,75%

6 jaar

2,75%

7 jaar

2,75%

8 jaar

2,75%

9 jaar

2,75%

10 jaar

2,75%

*De rentes zijn bijgewerkt op 1 april 2024.

Disclaimer: wij zijn geen financieel adviseurs. Dit artikel is geschreven op basis van eigen ervaring. Het artikel is in samenwerking met NIBC geschreven. 

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge