Money Mindset

Money Mindset: een hippe term voor “hoe je denkt over geld.” Vind je geld ingewikkeld? Denk je in overvloed? Of in tekorten? En praat je met vrienden over geld? Of vind je dat je over geld beter niet kan praten? Slimme, financiële keuzes maken, begint met een goede Money Mindset.

Wat is een Money Mindset?

Goed, laten we maar eens bij het begin beginnen: wat is een Money Mindset? En belangrijker nog: wat is een goede Money Mindset?

Money Mindset verbeteren

De kans is groot dat er nog wel wat te sleutelen valt aan jouw Money Mindset. Ontdek hoe je jouw Money Mindset kan verbeteren.

Boeken over Money Mindset

Wij hebben tientallen boeken gelezen over financiën. En ook over Money Mindset hebben we flink wat boeken verslonden. Onze favorieten? Check ze hier.

De nieuwste blogartikelen over Money Mindset:

Het belang van financiële educatie
Money Mindset
Dionne Knooren

Het belang van financiële educatie

Financiële educatie is onwijs belangrijk. Goed omgaan met geld is een vaardigheid. Als je dat niet leert, kun je ook niet op een goede manier omgaan met geld en de juiste financiële keuzes maken.

Lees verder »

Nicole over Money Mindset

“Voor het begrip “Money Mindset” ben ik altijd wat allergisch geweest. En dat zegt stiekem al genoeg over mijn eigen Money Mindset. Ik ben geneigd om te denken in tekorten in plaats van overvloeden. Terwijl dat mijn mijn inkomsten en uitgavenpatroon eigenlijk helemaal niet nodig is. En ook al ben ik dol op reizen, uit eten gaan en mooie kleding – geld uitgeven aan dit soort dingen vind ik nog wel eens lastig. Het helpt me om met budgetten voor mezelf te werken, zodat ik weet dat dat geld ook echt voor dat doel bedoeld is. Qua Money Mindset heb ik in ieder geval nog een hoop te leren en te verbeteren!”

Dionne

Dionne over Money Mindset

“Denken in beperkingen helpt je niet verder. Ik ben optimistisch en oplossingsgericht. Ik kijk graag naar wat er wél kan in plaats van te kijken naar wat er niet kan. Dat is mijn Money Mindset ook ten goede gekomen, waardoor ik minder last heb van beperkende overtuigingen rondom geld. Ik ben dan ook overtuigd dat geld wél degelijk gelukkig maakt. Het zorgt ervoor dat ik mijn dromen (o.a. een jaar wonen en werken in Barcelona) waar kan maken.”