Nicole van Roekel
Nicole van Roekel
Koopjesjager, fanatieke spaarder en ondernemer. Kocht haar eerste huis op haar 24e, startte met beleggen op haar 25e en leeft haar droom door een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken.

Nicole’s kasboekje #4: mijn uitgaven van maart

Vrijwel de hele maand maart werkte ik vanuit Málaga. Benieuwd wat ik kwijt was gedurende deze maand? Lees het in mijn kasboekje van maart!
Kasboekje Nicole

Een nieuwe maand betekent: een nieuw kasboekje op Finance Freaks! Afgelopen maand werkte ik samen met Dionne vier weken lang vanuit het zonnige Málaga. Daar hebben we – naast de nodige uurtjes werk – natuurlijk ook genoten van de leuke stad. We hebben heerlijk gegeten, uitstapjes gemaakt én ik heb mijn kledingkast flink aangevuld, want kleding is in Spanje toch een stuk goedkoper dan in Nederland.

Al mijn inkomsten en uitgaven heb ik afgelopen maand weer trouw bijgehouden in onze Cash Control Spreadsheet. Inmiddels hebben meer dan 100 (!) mensen de Sheet aangeschaft!

Cash Control Spreadsheet

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Ben je benieuwd wat zo’n maandje werken én vakantie vieren in Málaga nu kost? In dit artikel deel ik mijn kasboekje van de maand maart met je.

Huur Málaga: €705,-

Via Airbnb vonden Dionne en ik een appartement op een prima locatie mét twee ruime slaapkamers en een gedeeld dakterras. En dat ook nog eens voor een heel goede prijs! We hadden erg geluk met de timing van ons bezoek aan Málaga, want dat was nog volop in het laagseizoen. Daardoor betaalden we slechts €1.410,- om een maand in dit appartement te verblijven en deelden we de kosten door twee.

Zouden we precies ditzelfde appartement een maand in de zomer boeken, dan zouden we €4.500,- betalen! 😯 Kortom: een goede vondst waar wij als bespaarfreaks natuurlijk heel blij mee waren.

Vaste lasten: €1.245,23

Terwijl ik van het Spaanse zonnetje genoot, moest mijn hypotheek in Nederland natuurlijk gewoon betaald worden. Mijn vriend had gedurende deze periode zijn eigen appartement onderverhuurd via Airbnb en trok tijdelijk in mijn appartement. Hij betaalde mijn lasten, waardoor zo’n maandje in Málaga financieel ineens een stuk aantrekkelijker werd. Superfijn dat ik in deze periode geen dubbele lasten hoefde te betalen!

 • Hypotheek: €548,02 (bruto)
 • VVE: €180,-
 • Gas & Elektriciteit (EasyEnergy): €123,26
 • Internet & TV (Ziggo): €55,50
 • Water: €9,50
 • Zorgverzekering (United Consumers): €107,85
 • Reis-, annulering-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Interpolis): €16,91
 • Autoverzekering (Centraal Beheer): €25,82
 • Wegenbelasting: €21,-
 • Gemeentelijke belastingen: €48,17
 • Sportabonnementen (sportschool & padelvereniging): €45,50
 • Netflix (gedeeld): €3,50
 • Spotify (gedeeld): €6,50
 • Bankkosten (Rabobank): €3,70
 • Schoonmaakster: €50,00

Boodschappen: €240,62

Voor boodschappen betaal je in Málaga vrijwel evenveel als in Nederland. Best vreemd, aangezien de salarissen in Spanje een stuk lager liggen dan in Nederland. Bij terugkomst deed ik bovendien voor €75,- boodschappen om mijn koelkast en voorraadkast weer flink aan te vullen. Daardoor was ik in maart iets meer kwijt aan boodschappen dan normaal.

Ik bespaarde wél op boodschappen, doordat ik via de Scoupy-app een aantal producten met cashback scoorde. Zo probeerde ik bijvoorbeeld twee verschillende merken koffiecups uit en ontving ik meer dan 50% cashback via Scoupy. Ook koppelde ik mijn bankpas aan de Scoupy-app, waardoor ik vanaf nu automatisch 2% cashback krijg over al mijn boodschappen bij Hoogvliet. Scheelt toch weer!

Wil je ook cashback ontvangen op producten of zelfs op al je boodschappen bij Hoogvliet? Download dan nu de Scoupy-app, koppel je bankpas en besparen maar!

Dit stukje is geschreven in samenwerking met Scoupy.

Buiten de deur: €495,29

Wat dan wél weer een stuk goedkoper is in Spanje, is uit eten. Voor €20,- per persoon kun je hier echt prima een hoofdgerecht en twee drankjes scoren. En aangezien uit eten gaan en koffietjes buiten de deur doen één van mijn grootste hobby’s is, kun je je wel voorstellen dat ik daar flink van heb genoten in Málaga!

Daarnaast heb ik ook de nodige toeristische uitstapjes gemaakt. We beklommen de berg richting het fort, ik ging met mijn zusje naar het nabijgelegen dorpje Benalmadéna met de kabelbaan en bezocht daar een kasteel en ging samen met Dionne en mijn zusje naar de Botanische tuinen.

In totaal gaf ik bijna €500,- uit aan de categorie “Buiten de deur”. Een flink bedrag, maar ik budgetteer dit allemaal van tevoren en het was echt elke euro waard. 

Openbaar vervoer & taxi €53,37

In Málaga hebben we geen één keer gebruik gemaakt van het openbaar vervoer binnen de stad. Vrijwel alles is lopend te bereiken en we hadden een fiets waarmee we ons ook makkelijk konden verplaatsen. Af en toe pakte ik een elektrisch stepje waarvoor je dan een paar euro per ritje betaalde en maakten we een paar keer gebruik van Uber om ons bijvoorbeeld van en naar het vliegveld te brengen. 

Verzorging: €224,84

Ook in deze categorie gaf ik deze maand meer geld uit. Helemaal bewust én ingecalculeerd. Ik wilde mezelf belonen voor de goede omzet die ik in het eerste kwartaal van 2023 heb gedraaid en dus kocht ik een aantal make-up en verzorgingsitems die al een tijdje op mijn wishlist stonden. 

Zo scoorde ik een nieuwe set Real Techniques kwasten, twee Rituals parfums, de populaire tanning drops van Collistar en bracht ik een bezoekje aan El Corte Inglés (de Spaanse variant van de Bijenkorf). Daar kocht ik drie mooie make-upproducten van MAC waar ik heel blij mee ben. 

Kleding: €306,95

Omdat ik afgelopen jaar flink wat kilo’s ben afgevallen, moet ik vrijwel de gehele inhoud van mijn hele kledingkast vervangen; een project dat al een tijdje gaande is. En omdat kleding van bekende merken zoals ZARA, Mango en Bershka in Spanje écht een stuk goedkoper is dan in Nederland, heb ik in Málaga een aantal leuke, nieuwe items gescoord. Mijn duurste kledingaankoop deed ik dan weer in Nederland, waar ik een paar nieuwe Sneakers van PUMA kocht voor €69,99.

Sport (variabel): €76,73

Ik kon ook wel weer wat nieuwe sportkleding gebruiken. Die haalde ik bij Decathlon in Málaga: een sportlegging, een nieuwe sport BH en wat T-shirtjes.

Cadeaus: €152,79

Mijn vader werd eind vorig jaar 60 jaar en als cadeau kreeg hij van m’n zusje en mij een weekendje weg.

Goede doelen: €251,50

Ik vind het fijn en belangrijk om te delen vanuit mijn overvloed. Elke maand doneer ik geld aan goede doelen en stichtingen, waaronder mijn kerk, International Justice Mission, Compassion, KIKA en Alzheimer Nederland.

Rekeningen: €112,10

Bij terugkomst in Nederland bleek mijn fiets in een niet al te beste staat te zijn. Ik bracht ‘m langs de fietsenmaker voor wat reparaties en dat viel me eigenlijk alles mee: ik moest €34,10 betalen. Ook ging ik langs de osteopaat voor mijn nek- en rugklachten, zo’n sessie kost €78,-.

Sharepeople: €47,00

Ik ben als zzp’er zelf verantwoordelijk voor het regelen van een uitkering bij eventuele arbeidsongeschiktheid. Daarvoor maak ik gebruik van Sharepeople: een ondernemerscollectief waarbij de deelnemers elkaar financieel steunen bij ziekte. Is er iemand in mijn ‘poule’ ziek? Dan betalen de leden uit mijn poule gezamenlijk de uitkering van deze persoon. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het ziektepercentage in mijn poule, maar is nooit hoger dan het bedrag dat vooraf gecommuniceerd wordt.

Stel dat ik uiteindelijk (tijdelijk) arbeidsongeschikt word, dan krijg ik maximaal twee jaar lang €2.500,- uitgekeerd via Sharepeople. Toch fijn om dit geregeld te hebben!

Overig: €25,50

Dan zijn er altijd van die uitgaven die niet in een bepaalde categorie te vangen zijn. Deze maand waren dat alleen de kosten van mijn lenzenabonnement à €25,50 per maand.

Nicole’s totale uitgaven in maart 2023: €3.936,62

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge