Dionne Knooren
Dionne Knooren
Enorme passie voor persoonlijke financiën, een echte "side-hustler" en dol op korting. Woonde en werkte ruim een jaar in Barcelona, startte met beleggen op haar 25e en gaat elk jaar 5 à 6 keer op vakantie.

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van februari

Februari stond in het teken van reizen. Begin februari ging ik spontaan een lang weekend naar de Spaanse zon in Málaga waar ik Nicole opzocht die daar op workation was. Om twee weken later vijf dagen naar Tunesië te gaan met mijn vrienden van Barcelona. In de tussentijd dat ik in Nederland was, had ik een afscheidsfeestje van een oud-collega, kocht ik in de sale een mooie winterjas met maar liefst 60% korting! Daar word ik natuurlijk heel blij van en kocht ik een aantal cadeaus. Nieuwsgierig hoeveel geld ik uitgegeven heb in februari? Dat lees je in mijn kasboekje.
Kasboekje Dionne januari

Telkens als een maand voorbij is, duik ik in mijn financiën. Ik wil niet alleen weten hoeveel geld ik in totaal uitgegeven heb, maar ik wil ook weten waar ik dat geld aan uitgegeven heb. Dat zorgt voor financieel inzicht, overzicht en structuur. Ik vind het een fijn gevoel om te weten waar mijn geld naartoe gaat en om te weten hoeveel geld ik verdiend heb in een specifieke maand. Uiteraard houd ik al mijn financiën bij in onze Cash Control Spreadsheet. Het leuke is dat al meer dan 200+ mensen gebruik maken van deze spreadsheet voor het bijhouden van hun financiën.

Vaste lasten

Mijn vaste lasten deel ik voor een groot deel met mijn vriend. We maken hetzelfde bedrag over naar onze gezamenlijke rekening waar we vervolgens onze hypotheek, gas, water en licht, VVE kosten en de verplichte verzekeringen van betalen. Daarnaast hebben we een aantal variabele kosten. Denk daarbij aan de boodschappen, de kosten voor onze schoonmaakster en soms de kosten voor het huren van een huurauto omdat we geen eigen auto hebben. 

De vaste lasten die betaald worden van de gezamenlijke rekening zijn als volgt:

 • Hypotheek
 • Gas, water en licht
 • VVE kosten
 • Verplichte verzekeringen

Overzicht kosten

Elke maand maken mijn vriend en ik €1.250,– over naar onze gezamenlijke rekening. Een klein deel van dit bedrag sparen we onder andere voor vakanties, dagjes uit en onvoorziene kosten. De kosten die je hieronder ziet, zijn de maandelijkse kosten voor twee personen:

 • Hypotheek: €1.017,50 (bruto)
 • VVE: €147,89 
 • Gas & elektriciteit (Greenchoice): €120,-
 • Internet (KPN): €60,86
 • Water: €18,23
 • Reis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Univé & Nationale Nederlanden): €31,65
 • Bankkosten (ING): €4,25
 • Gemeentelijke belastingen: €93,13
Variabele kosten
 • Schoonmaakster: €35,- 

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Boodschappen: €501,32

In februari vierden mijn vriend en ik nog onze verjaardag. Dat betekent dat we voor 13 volwassenen gekookt hebben, maar ook allemaal lekkere hapjes op de markt hadden gekocht en natuurlijk drie grote vlaaien in huis hadden gehaald. Als echte Limburger krijgt iedereen bij ons twee grote stukken vlaai. Eenmaal een Bourgondiër, altijd een Bourgondiër. Ook brachten we weer een bezoek aan onze favoriete Italiaanse speciaalzaak waar we onder andere hele goede olijfolie gekocht hebben. 

Vaste lasten die ik betaal van mijn eigen rekening

Naast de bovenstaande vaste lasten die elke maand betaald worden van de gezamenlijke rekening, heb ik ook een aantal vaste lasten die ik zelf betaal vanaf mijn eigen rekening. Dit zijn onder andere mijn zorgverzekering, abonnementen zoals Spotify en Storytel.

 • Zorgverzekering: €138,65 (FBTO)
 • Spotify (gedeeld): €7,99
 • Bankkosten: €2,70 (ING)
 • Storytel: €12,99

Eten & drinken buiten de deur: €112,66

In februari had ik het afscheidsfeestje van een oud-collega van ABN AMRO. We gingen met meer dan 30 mensen uiteten en daarna belanden we in de Blauwe Engel. Ook ging ik een aantal keer met een vriendin een drankje doen in de avond en bezocht ik voor het eerst een balletvoorstelling in Amsterdam. Voor we naar de voorstelling gingen, hebben we een hapje gegeten bij de Vegan Junk Food bar. Een aanrader! 

Reizen: €454,52

In februari maakte ik twee weer mooie tripjes. En daar zitten natuurlijk kosten aan verbonden. Zo maakte ik kosten tijdens mijn tripje naar Málaga. We hebben onder andere heerlijk gegeten bij een vegan restaurant, zijn een dagje naar Córdoba (aanrader!) geweest en we bezochten een kathedraal. Niet veel later was het tijd voor mijn tripje naar Tunesië. Tunesië is heel goedkoop. Zo betaal je €0,18 voor een enkele reis met de trein, een drankje in een restaurant kost ongeveer €1,-. Dat zijn nog eens leuke prijzen! 

Kleding: €293,05

Het was nog steeds sale. Final sale zelfs. En daar word ik blij van. Ik shopte vooral bij Open32 een aantal leuke items waar ik heel blij mee ben. En het leukst: elk item was voor minimaal 50% afgeprijsd. Ik kocht een nieuwe, bruine wollen winterjas, een coltrui en een chique blouse. Ook kocht ik exact dezelfde Reebok sneakers die ik al heb. Ze zitten heel erg lekker. Dus waarom zou ik ze niet nog een keer kopen? 🙂 

Sporten: €79,99

Sinds deze zomer sport ik bij een fancy sportschool in Amersfoort. En dat bevalt heel goed. In februari was ik iets minder vaak dan gewenst te vinden in de sportschool. Dit komt deels door mijn drukke reisschema en mijn drukke werkweken. 

Toegangskaartje: €17,25

In april ga ik samen met mijn vriend naar het Coffeefestival in Amsterdam. We kochten allebei een kaartje. Uiteraard vond ik een kortingscode, waardoor ik €5,- korting kreeg op mijn kaartje. Scheelt toch weer! Kan ik voor dat geld een lekkere cappuccino drinken tijdens het festival. 

Cadeaus: €164,18

In februari kocht ik nog een verlaat verjaardagscadeautje voor mijn vriend: een parfum van Yves Saint Laurant. Ook kocht ik een cadeautje voor een vriendin die 30 werd en een feestje vierde. 

Overige variabele lasten: €26,32 

In februari kocht ik een postzegel, moest ik de retourkosten betalen van een pakketje en had ik nog een aantal andere kleine kosten. Ik kocht pakketjes tape en nieuwe batterijen.  

Totale uitgaven in februari: €2.559,90

“Februari was een prima maand als je kijkt naar mijn uitgaven. Ik gaf voor mijn doen iets meer dan gemiddeld uit aan cadeaus, maar dat vind ik niet zo’n probleem. Ook waren de boodschappen een stuk duurder dan in andere maanden, maar ook hier is een verklaarbare reden voor. Al met al met ben ik content met de kosten.”  

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge