De nieuwste blogs

Beleggen
Nicole van Roekel

Nicole’s beleggingsstrategie in 2024: supersimpel en met minder risico

“Wat horen we weinig over je beleggingsportefeuille, Nicole” – stuurde een volger mij vorig jaar op Instagram. En dat klopt. Ik heb maar weinig te melden met een beleggingsportefeuille die waarschijnlijk tot één van de saaiste portefeuilles van Nederland behoort. Dat heeft alles te maken met mijn supersimpele (en saaie) beleggingsstrategie.

Lees verder »
Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van maart
Kasboekje
Dionne Knooren

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van maart

Begin maart ging ik samen met Nicole op workation naar de Algarve. Dat was een fijne (werk)week. Na de workation merkte ik dat ik even ‘klaar’ was met reizen. Dit was namelijk al mijn 4e trip van dit jaar. Deze oma had behoefte aan rust, regelmaat en reinheid. Maar gelukkig zijn de reiskriebels alweer terug en over iets meer dan een maand ga ik weer op reis.

De tweede week van maart startte ik met een nieuwe interim opdracht als customer journey specialist Financial Health bij ING. De eerste indruk is heel goed, maar een nieuwe interim opdracht kost veel energie. Hierdoor heb ik de rest van maart redelijk rustig aan gedaan. Wel heb ik behoorlijk wat kosten gemaakt. Ik moest mijn paspoort vernieuwen en nieuwe pasfoto’s laten maken, ik kocht een kaartje voor Pinkpop en ik boekte maar liefst 4 beauty behandelingen. Nieuwsgierig hoeveel geld ik uitgegeven heb in maart? Dat lees je in mijn kasboekje.

Lees verder »
Kasboekje Nicole
Kasboekje
Nicole van Roekel

Nicole’s kasboekje: mijn uitgaven in maart

Na Zuid-Frankrijk en Málaga, vertrok ik in de eerste week van maart met Dionne naar de Algarve in Portugal. Wat een geweldige reizen heb ik al gemaakt dit jaar! Enneh, voorlopig is het weer even klaar hoor. 😉 Ik blijf lekker thuis, focus me op werk én de tuin: want met de lente in aantocht, heb ik superveel zin om van de tuin iets gezelligs te maken. De eerste aankopen daarvoor deed ik afgelopen maand al. Benieuwd naar mijn uitgaven van maart? Ik deel ze in mijn kasboekje.

Lees verder »
NIBC termijndeposito: wat zijn de voordelen?
Sparen
Dionne Knooren

NIBC termijndeposito: wat zijn de voordelen?

Meer rendement behalen over je spaargeld? Dan kan het interessant zijn om je te verdiepen in de mogelijkheden van een NIBC termijndeposito. Een termijndeposito is hetzelfde als een spaardeposito. In beide gevallen zet je je geld tijdelijk vast. Vaak tegen een hogere rente dan op een normale spaarrekening. En dat is wat je wil: meer rente ontvangen over je spaargeld.
Nieuwsgierig naar de voordelen van een termijndeposito bij NIBC? In deze blog vertellen we je er meer over!

Lees verder »
depositoladder bouwen
Sparen
Dionne Knooren

Depositoladder bouwen: hoe werkt het?

In 2015 startte ik – Dionne – met depositosparen. Ik had een spaarbuffer opgebouwd en was op zoek naar manieren om meer rendement te behalen over mijn spaargeld. Bij depositosparen zet je je geld tijdelijk vast in ruil voor een hogere rente. Dat klonk mij als muziek in de oren. Ik bouwde een depositoladder, zodat er elke 3 maanden geld vrij kwam voor het geval ik het spaargeld toch (deels) nodig had. Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en maak ik nog steeds gebruik van een depositoladder. Hoe het precies werkt, lees je in deze blog.

Lees verder »
Raisin review
Sparen
Nicole van Roekel

Raisin ervaring & review: sparen in het buitenland tegen hoge spaarrentes

Sinds januari sparen Dionne en ik bij Raisin: een Europees spaarplatform waar je met één account kan sparen bij tientallen banken uit de EU. Daar liggen de spaarrentes een stuk hoger dan in Nederland en daar worden wij als Finance Freaks natuurlijk héél blij van. In dit artikel vertellen we je alles over Raisin en delen we onze ervaring.

Lees verder »
Sparen en beleggen: zo verdeel je je geld tactisch
Beleggen
Dionne Knooren

Sparen en beleggen: zo verdeel je je geld tactisch

Je wil het meeste rendement behalen uit je geld, maar je wil niet onnodig veel spaargeld op je bankrekening hebben staan. Beleggen levert op de lange termijn vaak meer op. Toch kun je niet zonder spaargeld. Je hebt spaargeld nodig als je wasmachine opeens stuk gaat of voor andere onvoorziene kosten. Maar hoe verdeel je je geld tactisch tussen sparen en beleggen?

Lees verder »
Kasboekje
Kasboekje
Nicole van Roekel

Nicole’s kasboekje: mijn uitgaven in februari

Februari bracht ik grotendeels door in het buitenland. Ik werkte 2,5 week vanuit Málaga en gaf mezelf natuurlijk ook tijd om tussen de bedrijven door vakantie te vieren. Heerlijk, die zon op je bol, terwijl de regen met bakken uit de hemel komt in Nederland. Sorry, not sorry…! Bij terugkomst in Nederland hield ik na twee prijzige weken in Málaga de hand weer even op de knip, maar waren er ook twee mensen uit mijn naaste omgeving jarig die ik natuurlijk heb verwend met cadeaus. Benieuwd naar mijn uitgaven van februari? Die deel ik met je in dit kasboekje.

Lees verder »
Kasboekje Dionne januari
Kasboekje
Dionne Knooren

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van februari

Februari stond in het teken van reizen. Begin februari ging ik spontaan een lang weekend naar de Spaanse zon in Málaga waar ik Nicole opzocht die daar op workation was. Om twee weken later vijf dagen naar Tunesië te gaan met mijn vrienden van Barcelona. In de tussentijd dat ik in Nederland was, had ik een afscheidsfeestje van een oud-collega, kocht ik in de sale een mooie winterjas met maar liefst 60% korting! Daar word ik natuurlijk heel blij van en kocht ik een aantal cadeaus. Nieuwsgierig hoeveel geld ik uitgegeven heb in februari? Dat lees je in mijn kasboekje.

Lees verder »
Dionne

Dionne over beleggen

“Toen ik realiseerde dat je zuurverdiende centen telkens minder waard worden door de inflatie, was dat voor mij het moment om op zoek te gaan naar manieren om mijn geld aan het werk te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. In 2015 opende ik mijn eerste beleggingsrekening bij DEGIRO en de rest is geschiedenis.”

Nicole over beleggen

“Na het lezen van het boek Blondjes Beleggen Beter (aanrader!) begon ik in 2020 met beleggen. Eerst fanatiek met losse aandelen, daarna passiever door te beleggen in ETF’s en indexfondsen. Een stuk saaier, maar wél minder risicovol. Ik beleg voor de kortere termijn omdat ik hoop een vakantiewoning te kopen en voor de langere termijn als aanvulling op mijn pensioen.”

Wat is beleggen?

Nee, we hebben het niet over het beleggen van een boterham, maar over het beleggen van geld. Als je geld belegt, dan investeer je je geld ergens in met als doel dat het uiteindelijk meer waard wordt. Je denkt misschien meteen aan aandelen, maar je kan in nog veel meer dingen beleggen. Denk bijvoorbeeld aan obligaties, indexfondsen, vastgoed of goud.