Fix je Pensioen

Dit jaar nog je pensioen fixen?

Doe dan mee aan onze gratis (!) en vernieuwde Fix je Pensioen challenge. Van 11 t/m 15 december ontvang je elke dag een mail met praktische tips.

De nieuwste blogs

wat is jaarruimte
Pensioen
Dionne Knooren

Wat is jaarruimte?

Jaarruimte is het bedrag van je van de overheid mag gebruiken om belastingvriendelijk extra pensioen op te bouwen. Hoe dat precies werkt, leggen we stap voor stap uit.

Lees verder »
Besparen op je verzekeringen
Besparen
Dionne Knooren

Besparen op je verzekeringen? Lees onze handige tips

Wist je dat je eenvoudig kan besparen op je verzekeringen? Recent ben ik – Dionne – overgestapt naar Deck verzekeringen. Ze hanteren een hoger eigen risico, waardoor de premie lager is. Het levert mij een besparing van ruim €220,- per jaar op. Nieuwsgierig hoe jij kan besparen op je verzekeringen? Dat lees je in de blog.

Lees verder »
Kasboekje
Nicole van Roekel

Nicole’s kasboekje #12: mijn uitgaven in november

In november was het – na een drukke periode van werk en de verhuizing – tijd voor ontspanning. Ik ging op twee minivakanties naar Antwerpen en Valkenburg, bracht twee bezoekjes aan de sauna (mijn favoriete winterse activiteit) en ging meerdere keren uit eten. Een dure maand dus, maar gelukkig had ik deze maand een flinke financiële meevaller van meer dan €600,-.

Lees verder »
Hoeveel geld heb je nodig voor je pensioen?
Pensioen
Dionne Knooren

Hoeveel geld heb je nodig voor je pensioen?

Hoewel voor veel mensen pensioen nog een ver-van-hun-bed-show is, is je pensioen dichterbij dan je denkt. En heb je stiekem ook veel meer geld nodig dan je nu misschien denkt.
Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met het opbouwen van je pensioen.

Lees verder »
Hypotheek
Nicole van Roekel

Extra aflossen op je hypotheek: is dat wel slim?

Als je dit artikel hebt aangeklikt, dan ben je waarschijnlijk eigenaar van een koopwoning en denk je erover om versneld af te lossen op je hypotheek. Dat kan je immers een mooie besparing opleveren. En minder hypotheek betalen… wie wil dat nu niet?! Maar je vraagt je misschien ook af hoe versneld aflossen nu precies werkt. En of het eigenlijk wel slim is in jouw situatie. In deze blog leg ik je alles uit over extra/versneld aflossen op je hypotheek.

Lees verder »
Dionne

Dionne over beleggen

“Toen ik realiseerde dat je zuurverdiende centen telkens minder waard worden door de inflatie, was dat voor mij het moment om op zoek te gaan naar manieren om mijn geld aan het werk te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. In 2015 opende ik mijn eerste beleggingsrekening bij DEGIRO en de rest is geschiedenis.”

Nicole over beleggen

“Na het lezen van het boek Blondjes Beleggen Beter (aanrader!) begon ik in 2020 met beleggen. Eerst fanatiek met losse aandelen, daarna passiever door te beleggen in ETF’s en indexfondsen. Een stuk saaier, maar wél minder risicovol. Ik beleg voor de kortere termijn omdat ik hoop een vakantiewoning te kopen en voor de langere termijn als aanvulling op mijn pensioen.”

Wat is beleggen?

Nee, we hebben het niet over het beleggen van een boterham, maar over het beleggen van geld. Als je geld belegt, dan investeer je je geld ergens in met als doel dat het uiteindelijk meer waard wordt. Je denkt misschien meteen aan aandelen, maar je kan in nog veel meer dingen beleggen. Denk bijvoorbeeld aan obligaties, indexfondsen, vastgoed of goud.