
Wat is jaarruimte?
Jaarruimte is het bedrag van je van de overheid mag gebruiken om belastingvriendelijk extra pensioen op te bouwen. Hoe dat precies werkt, leggen we stap voor stap uit.
Doe dan mee aan onze gratis (!) en vernieuwde Fix je Pensioen challenge. Van 11 t/m 15 december ontvang je elke dag een mail met praktische tips.
Begin hier:
Over ons & Contact:
Guides
Jaarruimte is het bedrag van je van de overheid mag gebruiken om belastingvriendelijk extra pensioen op te bouwen. Hoe dat precies werkt, leggen we stap voor stap uit.
Wist je dat je eenvoudig kan besparen op je verzekeringen? Recent ben ik – Dionne – overgestapt naar Deck verzekeringen. Ze hanteren een hoger eigen risico, waardoor de premie lager is. Het levert mij een besparing van ruim €220,- per jaar op. Nieuwsgierig hoe jij kan besparen op je verzekeringen? Dat lees je in de blog.
In november was het – na een drukke periode van werk en de verhuizing – tijd voor ontspanning. Ik ging op twee minivakanties naar Antwerpen en Valkenburg, bracht twee bezoekjes aan de sauna (mijn favoriete winterse activiteit) en ging meerdere keren uit eten. Een dure maand dus, maar gelukkig had ik deze maand een flinke financiële meevaller van meer dan €600,-.
In november kocht ik het eerste cadeautje voor de feestdagen, maakte ik behoorlijk wat kosten in de categorie ‘overig’ en ging ik een dagje op en neer naar Antwerpen. Nieuwsgierig hoeveel geld ik uitgegeven heb? Lees mijn kasboekje!
Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van je pensioen. Hoe dat precies werkt, wat de mogelijkheden zijn en wat het verschil is tussen pensioen opbouwen met of zonder fiscaal voordeel, lees je allemaal in deze uitgebreide blog.
Wist je dat er allerlei mogelijkheden bestaan om zelf pensioen op te bouwen? In dit artikel zet Dionne stapsgewijs alle mogelijkheden onder elkaar en deelt hoe ze zelf pensioen opbouwt.
Hoe wordt je pensioen eigenlijk opgebouwd? En hoe staat jouw eigen pensioen ervoor? In het artikel vind je antwoorden op al deze vragen.
Hoewel voor veel mensen pensioen nog een ver-van-hun-bed-show is, is je pensioen dichterbij dan je denkt. En heb je stiekem ook veel meer geld nodig dan je nu misschien denkt.
Daarom is het belangrijk om op tijd te beginnen met het opbouwen van je pensioen.
De zorgpremies voor 2024 zijn bekend! De zorgverzekeringen worden flink duurder, maar waar ben je nu het goedkoopst uit? Wij gingen op onderzoek uit.
Een pensioengat betekent dat je in een bepaalde periode te weinig pensioen opgebouwd hebt. En geloof ons: dit wil je voorkomen. In deze blog lees je welke stappen je moet zetten om een pensioengat te voorkomen.
Als je dit artikel hebt aangeklikt, dan ben je waarschijnlijk eigenaar van een koopwoning en denk je erover om versneld af te lossen op je hypotheek. Dat kan je immers een mooie besparing opleveren. En minder hypotheek betalen… wie wil dat nu niet?! Maar je vraagt je misschien ook af hoe versneld aflossen nu precies werkt. En of het eigenlijk wel slim is in jouw situatie. In deze blog leg ik je alles uit over extra/versneld aflossen op je hypotheek.
In oktober ging Dionne 5 dagen op workation in Lille, trakteerde ze zichzelf op een fijne massage en kocht ze nieuwe kleding. Nieuwsgierig wat de schade is? Dat lees je in het kasboekje van oktober.
“Toen ik realiseerde dat je zuurverdiende centen telkens minder waard worden door de inflatie, was dat voor mij het moment om op zoek te gaan naar manieren om mijn geld aan het werk te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. In 2015 opende ik mijn eerste beleggingsrekening bij DEGIRO en de rest is geschiedenis.”
“Na het lezen van het boek Blondjes Beleggen Beter (aanrader!) begon ik in 2020 met beleggen. Eerst fanatiek met losse aandelen, daarna passiever door te beleggen in ETF’s en indexfondsen. Een stuk saaier, maar wél minder risicovol. Ik beleg voor de kortere termijn omdat ik hoop een vakantiewoning te kopen en voor de langere termijn als aanvulling op mijn pensioen.”
Nee, we hebben het niet over het beleggen van een boterham, maar over het beleggen van geld. Als je geld belegt, dan investeer je je geld ergens in met als doel dat het uiteindelijk meer waard wordt. Je denkt misschien meteen aan aandelen, maar je kan in nog veel meer dingen beleggen. Denk bijvoorbeeld aan obligaties, indexfondsen, vastgoed of goud.