Dionne Knooren
Dionne Knooren
Enorme passie voor persoonlijke financiën, een echte "side-hustler" en dol op korting. Woonde en werkte ruim een jaar in Barcelona, startte met beleggen op haar 25e en gaat elk jaar 5 à 6 keer op vakantie.

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van maart

Begin maart ging ik samen met Nicole op workation naar de Algarve. Dat was een fijne (werk)week. Na de workation merkte ik dat ik even ‘klaar’ was met reizen. Dit was namelijk al mijn 4e trip van dit jaar. Deze oma had behoefte aan rust, regelmaat en reinheid. Maar gelukkig zijn de reiskriebels alweer terug en over iets meer dan een maand ga ik weer op reis. De tweede week van maart startte ik met een nieuwe interim opdracht als customer journey specialist Financial Health bij ING. De eerste indruk is heel goed, maar een nieuwe interim opdracht kost veel energie. Hierdoor heb ik de rest van maart redelijk rustig aan gedaan. Wel heb ik behoorlijk wat kosten gemaakt. Ik moest mijn paspoort vernieuwen en nieuwe pasfoto’s laten maken, ik kocht een kaartje voor Pinkpop en ik boekte maar liefst 4 beauty behandelingen. Nieuwsgierig hoeveel geld ik uitgegeven heb in maart? Dat lees je in mijn kasboekje.
Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van maart

Vaste lasten: €1.250,-

Mijn vaste lasten deel ik grotendeels met mijn vriend. We maken hetzelfde bedrag over naar onze gezamenlijke rekening waar we vervolgens onze hypotheek, gas, water en licht, VVE kosten en de verplichte verzekeringen van betalen. Daarnaast hebben we een aantal variabele kosten. Denk daarbij aan de boodschappen, de kosten voor onze schoonmaaksters en soms de kosten voor het huren van een huurauto omdat we geen eigen auto hebben. 

De vaste lasten die betaald worden van de gezamenlijke rekening zijn als volgt:

 • Hypotheek
 • Gas, water en licht
 • VVE kosten
 • Verplichte verzekeringen

Overzicht kosten

Elke maand maken mijn vriend en ik €1.250,– over naar onze gezamenlijke rekening. Een klein deel van dit bedrag sparen we onder andere voor vakanties, dagjes uit en onvoorziene kosten. Zo ging deze maand de warmtewisselaar van onze CV ketel stuk, duur grapje! Volgende maand wordt die gerepareerd. Dit betalen we dan van ons gezamenlijk spaargeld. 

De kosten die je hieronder ziet, zijn de maandelijkse kosten voor twee personen:

 • Hypotheek: €1.017,50 (bruto)
 • VVE: €157,54 
 • Gas & elektriciteit (Greenchoice): €138,-
 • Internet (KPN): €60,86
 • Water: €18,23
 • Reis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Univé & Nationale Nederlanden): €31,65
 • Bankkosten (ING): €4,25
 • Gemeentelijke belastingen: €93,13
Variabele kosten
 • Schoonmaaksters: €100,- 
 • Cadeau voor de schoonmaakster: €40

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Boodschappen: €387,71

De eerste week van maart was ik in het mooie Algarve, waardoor we minder boodschappen nodig hadden. De rest van de maand haalden we telkens weekboodschappen. Hierdoor gaven we in maart minder geld uit aan boodschappen dan in februari. Het scheelt echt veel geld (in ons geval) of je weekboodschappen haalt of elke dag of elke paar dagen naar de supermarkt gaat. 

Vaste lasten die ik betaal van mijn eigen rekening

Naast de bovenstaande vaste lasten die elke maand betaald worden van de gezamenlijke rekening, heb ik ook een aantal vaste lasten die ik zelf betaal vanaf mijn eigen rekening. Dit zijn onder andere mijn zorgverzekering, abonnementen zoals Spotify en Storytel.

 • Zorgverzekering: €133,65 (FBTO)
 • Spotify (gedeeld): €7,99
 • Bankkosten: €2,70 (ING)
 • Storytel: €12,99

Eten & drinken buiten de deur: €117,72

In maart had ik weer een afscheidsfeestje in Amsterdam van een oud collega en trakteerde ik mijzelf op een ontbijtje bij Bagels & Beans voor de shoot van Finance Freaks begon. Verder sprak ik nog een aantal keer met vriendinnen af voor een drankje in de avond of een taartje in het weekend. 

Reizen: €669,-

De trip naar de Algarve was mijn 4e trip dit jaar. Alhoewel het natuurlijk een workation was waar gewerkt werd, hebben we ook een toeristische boot naar de indrukwekkende cliffs van Ponta da Piedade gepakt, lekker geluncht bij leuke koffietentjes waar we werkten en een bezoekje gebracht aan twee andere dorpjes in de buurt. 

Eerder dit jaar boekte ik vliegtickets naar Madeira waar ik in mei heen ga, maar die werden pas begin maart afgeschreven van mijn creditcard. 

workation lagos

Kleding: €38,98

In maart gaf ik weinig uit aan de categorie ‘kleding’. Doordat Nicole iets gekocht had bij C&A, besloot ik ook een (online)rondje te maken. Ik kocht een licht doorschijnende paarse top en een lime groene blouse. 

Sporten: €105,-

Sinds de zomer sport ik bij een fancy sportschool in Amersfoort. En dat bevalt heel goed. Doordat ik zoveel aan het reizen ben, was ik er (te) weinig te vinden. Daarnaast is het weer mooi weer, waardoor ik  begonnen ben met hardlopen. Ik denk dat ik het abonnement over een paar maanden ga opzeggen, want ik ben er te weinig voor het geld dat ik ervoor betaal. 

In Lagos boekte ik samen met Nicole een barre klasje en ik schreef mij in voor de Kika run in Hilversum over een paar weken. Mijn eerste hardloopwedstrijd van dit seizoen. 

Toegangskaartje: €184,99

In juni ga ik met een groep vrienden naar Pinkpop! Superleuk en heel veel zin in! Maar de prijs van een dagticket. Oef! Sinds wanneer zijn festival tickets zó duur? Ik betaalde €145,- voor 1 dag Pinkpop.

Sinds kort mediteer ik elke avond en elke ochtend. Ik heb een aantal meditatie apps geprobeerd en uiteindelijk gekozen voor de app Meditation Moments. Na 7 dagen verliep de gratis versie en kocht ik een jaarabonnement voor €39,99.

Beauty: €153,30

In maart ging ik door de wasstraat. Zo boekte ik een last minute kappersbehandeling via Treatwell, waardoor je 5% korting ontvangt. In Lagos boekte ik een voetreflexzone massage. Dat stond al langere tijd op mijn lijstje. Ik wilde het heel graag proberen en het beviel erg goed! Net als in je rug of je schouders, kun je ook knopen in je voeten hebben. Die worden tijdens de behandeling eruit gemasseerd. Erg fijn!

Ook liet ik mijn nagels doen in Portugal. Ik betaalde slechts €20,- voor mijn gelnagels die ook nog eens 4 weken bleven zitten. Als laatste heb ik mijn wenkbrauwen weer in model laten epileren en laten verven. Dit soort dingen doe ik normaal bijna nooit, maar in maart merkte ik dat ik heel erg behoefte had aan wat self-care. 

Drogisterij: €57,21

Mijn elektrische tandenborstel had een aantal weken geleden het loodje gelegd. Tijd voor een nieuwe! Uiteraard wilde ik een goede deal scoren. En die deal vond ik! Bij Kruidvat waren een aantal Oral B elektrische tandenborstels tijdelijk 50%(!) afgeprijsd. Ik betaalde uiteindelijk €54,99 voor mijn nieuwe tandenborstel waar ik helemaal blij mee ben. Ook kocht ik nagellakremover. 

Cadeaus: €31,44

Ik gaf niet zoveel geld uit aan deze categorie. Ik kocht een cadeautje voor een vriendin om haar een hart onder de riem te steken en betaalde ik mee aan het groepscadeau voor mijn oud-collega waar ik het afscheidsfeestje van had.  

Boodschappen: €11,07

Ik kocht in maart een paar boodschappen voor de lunch bij mijn coworkingspace waar ik gemiddeld 4 dagen per week werk. 

Overige variabele lasten: €126,95

In maart maakte ik diverse kosten in deze categorie. Mijn paspoort moest vernieuwd worden. Een duur grapje: €83,87. Maar dat betekent wel dat ik de komende 10 jaar weer mooie reizen kan maken. Een fijn idee! Ook liet ik pasfoto’s maken, kocht ik een ouderwetse wekker, zodat ik niet meer mijn telefoon daarvoor hoef te gebruiken en had ik nog een aantal andere, overige kosten. 

Totale uitgaven in maart: €2.899,80

“In maart maakte ik een aantal kosten die ik normaal gesproken niet maak. Zoals het vernieuwen van mijn paspoort, een nieuwe elektrische tandenborstel en een toegangskaartje voor Pinkpop. Ook gaf ik voor de 5e maand op rij een behoorlijk bedrag uit aan de categorie reizen, maar dat doe ik met liefde. In april heb ik geen reisplannen, een mooi moment om mijn spaarrekening weer een beetje bij te spekken en nieuwe reisplannen te maken” 

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge