Dionne Knooren
Dionne Knooren
Enorme passie voor persoonlijke financiën, een echte "side-hustler" en dol op korting. Woonde en werkte ruim een jaar in Barcelona, startte met beleggen op haar 25e en gaat elk jaar 5 à 6 keer op vakantie.

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van januari

Januari was een maand waarin ik weer veel geld uitgaf aan iets waar ik heel erg blij van word: reizen. Hoeveel geld ik in totaal uitgegeven heb, lees je in mijn kasboekje van januari.
Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van januari

Eind december besloot ik last minute tickets naar de zon te boeken. Ik had nét te horen gekregen dat ik een nieuwe interim opdracht had en wilde nog even genieten van mijn vrijheid. Het nieuwe jaar beginnen op een plek waar de zon schijnt, was één van de beste beslissingen van 2024 tot nu toe. Ik had de smaak te pakken en boekte ook tickets naar Malàga. Al met al was januari een dure maand. Ik gaf veel geld uit aan dingen waar ik heel blij van word, namelijk: reizen. Nieuwsgierig hoeveel geld ik in totaal uitgegeven heb? Lees dan mijn kasboekje.

Vaste lasten

Mijn vaste lasten deel ik voor een groot deel met mijn vriend. We maken hetzelfde bedrag over naar onze gezamenlijke rekening waar we vervolgens onze hypotheek, gas, water en licht, VVE kosten en de verplichte verzekeringen van betalen. Daarnaast hebben we een aantal variabele kosten. Denk daarbij aan de boodschappen, de kosten voor onze schoonmaakster en soms de kosten voor het huren van een huurauto omdat we geen eigen auto hebben. 

De vaste lasten die betaald worden van de gezamenlijke rekening zijn als volgt:

 • Hypotheek
 • Gas, water en licht
 • VVE kosten
 • Verplichte verzekeringen

Overzicht kosten

Elke maand maken mijn vriend en ik €1.250,– over naar onze gezamenlijke rekening. Een klein deel van dit bedrag sparen we onder andere voor vakanties, dagjes uit en onvoorziene kosten. De kosten die je hieronder ziet, zijn de maandelijkse kosten voor twee personen:

 • Hypotheek: €1.017,50 (bruto)
 • VVE: €147,89 
 • Gas & elektriciteit (Greenchoice): €120,-
 • Internet (KPN): €60,86
 • Water: €18,23
 • Reis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Univé & Nationale Nederlanden): €31,65
 • Bankkosten (ING): €4,25
 • Gemeentelijke belastingen: €93,13
Variabele kosten
 • Schoonmaakster: €70,- 

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Boodschappen: €296,42

In januari was ik ruim een week op vakantie. Hierdoor hadden we simpelweg minder boodschappen nodig. Ook zitten we weer wat strakker op de weekboodschappen, omdat ik half januari begonnen ben met een nieuwe interim opdracht. Na een lange dag werken, vind ik niets zo vervelend dan naar de supermarkt te moeten om avondeten bij elkaar te sprokkelen. Dit heeft daarnaast ook invloed op het geld dat we uitgeven. Je hebt veel minder impulsaankopen en koopt alleen datgene wat je nodig hebt. 

Vaste lasten die ik betaal vanuit mijn eigen rekening

Naast de bovenstaande vaste lasten die elke maand betaald worden van de gezamenlijke rekening, heb ik ook een aantal vaste lasten die ik zelf betaal vanaf mijn eigen rekening. Dit zijn onder andere mijn zorgverzekering, abonnementen zoals Spotify en Storytel.

 • Zorgverzekering: €138,65 (FBTO)
 • Spotify (gedeeld): €7,99
 • Bankkosten: €2,70 (ING)
 • Storytel: €12,99

Eten & drinken buiten de deur: €142,43

In januari ben ik samen met een vriendin gaan uiteten bij een leuk restaurantje in Amersfoort. Ook bestelde ik een keertje eten op een avond dat ik alleen thuis was en ging ik lunchen met een andere vriendin. Eind januari ging ik Indonesisch eten bij een heel lekker restaurant in Leusden en had ik een afspraak in het ziekenhuis in Rotterdam die nogal uitliep. Hierdoor had ik behoorlijke trek en heb ik onderweg naar huis een bagel en wat snacks gekocht. Als een soort van troost aan mijzelf. 

Reizen: €674,80

In januari gaf ik weer een groot bedrag uit aan de categorie ‘reizen’. Ik boekte tickets naar Màlaga om Nicole op te zoeken. Ook gaan we binnenkort op workation in Portugal waar ik ook vliegtickets voor kocht. 

Daarnaast was ik begin januari natuurlijk 8 dagen op workation in Griekenland en Noord-Macedonië waar ik ook het nodige geld uitgegeven heb aan lekkere koffie, een guided tour door de stad en een bezoekje aan de bekende Matka Canyon. 

Kleding: €343,99

Het was tijd om mijn garderobe te upgraden. Ik was toe aan een aantal nieuwe items. In Skopje scoorde ik een heel tof zilveren jasje. Ook kocht ik een nieuwe winterjas in de sale met ruim 60% korting. Altijd leuk! Ook kocht ik bij Omoda een aantal dikke truien waar ik hopelijk deze winter mee doorkom. 

Sporten: €79,99

Sinds deze zomer sport ik bij een fancy sportschool in Amersfoort. En dat bevalt heel goed. In januari was mijn sportritme niet top door mijn vakantie en de start van mijn nieuwe opdracht. Ik ben gemiddeld 1 keer per week gaan sporten. Dat is echt te weinig voor het geld dat ik betaal. Hopelijk komt daar in februari toch iets meer regelmaat in. 

Verzorging: €77,90

In Noord-Macedonië is alles een stuk goedkoper dan in Nederland. En daar wilde ik natuurlijk gebruik van maken. Ik boekte een fijne massage en kocht een cleasing milk bij The Body Shop die in Nederland de laatste tijd slecht verkrijgbaar is. Ook ontdekte ik dat in Noord-Macedonië de goedkope Duitse drogisterijketen DM ligt. De grap was: hij was daar nog goedkoper. Ik kon helaas niet veel shoppen, omdat ik alleen handbagage had. Maar ik heb alsnog voor twee tientjes een heleboel haarmaskers en make-up gekocht. 

Boodschappen: €6,83

In januari was ik bijzonder weinig te vinden bij mijn coworking. Hierdoor hoefde ik ook maar een keer boodschappen te halen voor de lunch. 

Overige variabele lasten: €4,23

In januari betaalde ik een Tikkie voor een cadeau van een collega en kocht ik een postzegel. 

Totale uitgaven in januari: €2.742,50

“Het begint een beetje een patroon te worden. Ik geef graag veel geld uit aan reizen, leuke dingen doen en lekker eten. En dat zie je ook terug aan mijn uitgaven. Nu moet ik zeggen dat het niet heel gebruikelijk is dat ik bijna €1.700,- uitgeef aan reizen in twee maanden tijd. Dat is zelfs voor mijn doen veel geld. Maar aan de andere kant word ik daar wel heel blij van en geef ik nagenoeg geen geld uit aan spullen.”  

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge