Dionne Knooren
Dionne Knooren
Enorme passie voor persoonlijke financiën, een echte "side-hustler" en dol op korting. Woonde en werkte ruim een jaar in Barcelona, startte met beleggen op haar 25e en gaat elk jaar 5 à 6 keer op vakantie.

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven in juni

In juni was ik de hele maand thuis en ging ik niet op vakantie. Dat was stiekem ook wel even fijn na alle tripjes die ik eerder dit jaar maakte. Ook boekte ik geen nieuwe vakantie: dat betekent een unicum deze maand. Ik gaf €0,- aan de categorie ‘reizen’. In plaats daarvan was ik veel te vinden in de horeca. Terrasje pakken, borrelen met vrienden of een hapje buiten de deur eten. Ook ging ik in juni naar het concert van KANE. Ik had gratis kaartjes gekregen van mijn opdrachtgever. Altijd leuk! In juni ben ik ook een dagje naar Pinkpop geweest. Super leuk, maar zeker niet goedkoop die muntjes op een festival.
Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven in juni

Vaste lasten: €1.250,-

Mijn vaste lasten deel ik grotendeels met mijn vriend. We maken hetzelfde bedrag over naar onze gezamenlijke rekening waar we vervolgens onze hypotheek, gas, water en licht, VVE kosten en de verplichte verzekeringen van betalen. Daarnaast hebben we een aantal variabele kosten. Denk daarbij aan de boodschappen, de kosten voor onze schoonmaaksters en soms de kosten voor het huren van een huurauto omdat we geen eigen auto hebben. 

De vaste lasten die betaald worden van de gezamenlijke rekening zijn als volgt:

 • Hypotheek
 • Gas, water en licht
 • VVE kosten
 • Verplichte verzekeringen

Overzicht kosten

Elke maand maken mijn vriend en ik €1.250,– over naar onze gezamenlijke rekening. Een klein deel van dit bedrag sparen we onder andere voor vakanties, uit eten en onvoorziene kosten. 

De kosten die je hieronder ziet, zijn de maandelijkse kosten voor twee personen:

 • Hypotheek: €1.017,50 (bruto)
 • VVE: €147,89
 • Gas & elektriciteit (Greenchoice): €120,-
 • Internet (KPN): €60,86
 • Water: €18,-
 • Reis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Univé & Nationale Nederlanden): €33,75
 • Bankkosten (ING): €4,25
 • Gemeentelijke belastingen: €93,13
Variabele kosten
 • Schoonmaaksters: €70,- 
 • Slotenmaker: €125,-*

*Een financiële tegenvaller deze maand: we hebben de voordeur dicht gegooid, terwijl er nog een sleutel in zat. De slotenmaker opende de voordeur in 5 seconden. Snel verdiend die €125,-… 😉 

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Boodschappen: €378,75

In juni hebben we iets minder geld uitgegeven aan de boodschappen dan de maanden ervoor. Dit komt doordat ik ruim een week alleen thuis was. Dat scheelt toch. Verder hebben we geen speciale boodschappen gehaald, alleen de reguliere boodschappen.  

Vaste lasten die ik betaal van mijn eigen rekening

Naast de bovenstaande vaste lasten die elke maand betaald worden van de gezamenlijke rekening, heb ik ook een aantal vaste lasten die ik zelf betaal vanaf mijn eigen rekening. Dit zijn onder andere mijn zorgverzekering, abonnementen zoals Spotify en Storytel.

 • Zorgverzekering: €133,45 (FBTO)
 • Spotify (gedeeld): €7,99
 • Bankkosten: €4,85 (ING & ABN AMRO)
 • Storytel: €13,99 (sinds juni €1,- per maand duurder geworden)

Eten & drinken buiten de deur: €171,70

In juni heb ik de horeca goed gesponsord. Ik was een dagje op Pinkpop en gaf net geen €56,- uit aan muntjes. Festivals zijn niet goedkoop. Ook ben ik een paar keer gaan lunchen en borrelen met vriendinnen. Daarnaast lunchen we op kantoor altijd buiten de deur. Ik ga maar 1 keer per week naar kantoor, dus dat is te overzien. 

Reizen: €0,-

Ik geloof het zelf ook niet, maar het is toch echt zo: in juni heb ik niets uitgegeven aan de categorie ‘reizen’. En dat terwijl ik normaal elke maand wel iets uitgeef aan deze categorie, omdat ik zo vaak reis. De komende maanden zal het anders zijn, want er staan weer een aantal nieuwe reisjes op de planning. 

Voorbeeld Kasboekje Dionne

Sporten: €134,-

Al een tijdje sport ik bij een fancy sportschool in Amersfoort. En dat beviel heel goed, maar de laatste tijd toch iets minder. Daarom heb ik besloten mijn abonnement op te zeggen. Sporten is wel belangrijk, dus ik kocht een 5-rittenkaart bij een bootcamp club. De eerste 3 lessen zitten erop en de eerste indruk is goed. 

Beauty: €89,72

In juni kocht ik nieuwe zonnebrand voor mijn gezicht. Ik draag elke dag een dagcreme met SPF 50 voor een goede bescherming van mijn huid. Ik gebruik die van Eucerin, omdat die zo fijn is en niet plakt. Hij is alleen best prijzig. Gelukkig scoorde ik twee flesjes met 25% korting. Ook waren mijn vitamines op en bestelde ik weer een nieuwe lading vitamine C en visolie tabletten.  

Kleding, schoenen en accessoires: €142,77

Het was tijd voor een kleine upgrade in mijn kledingkast. Ik kocht een knalroze jumpsuit voor een feestje. Ik scoorde loafers bij Manfield waar ik ook nog eens €10,- extra korting kreeg doordat ik de cashback app Woolsocks gebruikte. Ook kocht ik een wit bloesje en een roze topje via Vinted. 

Cadeaus: €122,35

In juni kwam de rekening binnen voor het moederdag cadeau. Dat was een old-skool rekening die met de post verstuurd werd. Ook kocht ik verse gebrande bonen bij een nieuw koffiespeciaalzaak in Limburg en kocht ik cadeautjes voor Nicole, die in juni haar 30ste verjaardag vierde. 

Overige variabele lasten: €0,86

In deze categorie gaf ik bijzonder weinig uit. Ik moest €0,16 betalen omdat ik rood stond. Zonde en niet nodig. Ook ben ik naar het toilet geweest op het station. Dat kostte €0,70.

Totale uitgaven in juni: €2.065,40

“Juni was een beetje een gekke maand. Ik was een weekje ziek, maar ik gaf verhoudingsgewijs relatief veel uit aan de categorie ‘eten en drinken’ buiten de deur. Ook gaf ik geen geld uit aan de categorie ‘reizen’. In juli staat er weer een tripje op de planning en ga ik vast nog een aantal kleding items shoppen in de sale. Ik verwacht dat mijn uitgaven dan iets hoger zullen zijn.”

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge