Dionne Knooren
Dionne Knooren
Enorme passie voor persoonlijke financiën, een echte "side-hustler" en dol op korting. Woonde en werkte ruim een jaar in Barcelona, startte met beleggen op haar 25e en gaat elk jaar 5 à 6 keer op vakantie.

Dionne’s kasboekje #3 | Wat waren mijn uitgaven in februari?

Het is weer tijd voor een nieuw kasboekje. In februari boekte Dionne weer een aantal tripjes, was ze een dagje in Parijs en gaf ze behoorlijk wat geld uit in de horeca.
Dionne’s kasboekje #3 | Wat waren mijn uitgaven in februari?

De maand februari zit erop. Tijd om in mijn financiën te duiken. Stiekem kijk ik altijd uit naar dit moment. Op de eerste dag van de nieuwe maand kijk ik niet alleen naar mijn uitgaven van de maand ervoor, maar bekijk ik ook mijn complete financiële plaatje. 

Ik vul dan mijn kasboekje in en check bijvoorbeeld hoe hebben mijn beleggingen het gedaan de afgelopen maand? Hoeveel zijn mijn beleggingen waard en heb ik rendement behaald, zo ja, hoeveel. Ook kijk ik hoeveel geld ik die maand heb kunnen sparen en bekijk ik hoe mijn spaardoelen zijn gegroeid. Als laatste kijk ik naar mijn vermogen in totaal. Hoeveel vermogensgroei (of afname) heb ik gerealiseerd de afgelopen maand. Dit klinkt misschien als heel veel werk en ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Binnen 20 minuten heb ik mijn financiën bijgewerkt en heb ik een up-to-date inzicht. En dat inzicht is heel fijn. Mijn financiën houd ik bij in onze eigen Cash Control Spreadsheet wat echt ideaal is. 

Ondertussen gebruiken al meer dan 100(!) mensen onze sheet voor het bijhouden van hun financiën. Wil je ook aan de slag om controle te krijgen over jouw financiën? Shop dan vandaag nog onze Cash Control Sheet en vul hem direct in voor februari.

Cash Control Spreadsheet

Meer overzicht, inzicht & structuur in je financiën?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

Vaste lasten

Mijn vaste lasten in februari zijn grotendeels hetzelfde als in januari. Het bedrag dat we uitgegeven hebben aan de boodschappen is wel iets lager. Dit komt deels omdat ik sinds vorige week woensdag in het zonnige Málaga ben voor de eerste Finance Freaks workation

Op mijn Instagram heb ik een aantal dag vlogs gemaakt om een sfeerimpressie te geven hoe de workation eruit ziet en wat ik allemaal doe. 

De vaste lasten die betaald worden van de gezamenlijke spaarrekening zijn als volgt:

 • Hypotheek
 • Gas, water en licht
 • VVE kosten
 • Verplichte verzekeringen
 • Boodschappen

Elke maand maken mijn partner en ik €1.250,– over naar onze gezamenlijke rekening. Een deel van dit bedrag sparen we onder andere voor vakanties en onvoorziene kosten. De kosten die je hieronder ziet, zijn de maandelijkse kosten voor twee personen.

 • Hypotheek: €1.017,50
 • VVE: €129,88
 • Gas & elektriciteit (Greenchoice): €118,-
 • Internet (KPN): €35,-
 • Water: €15,23
 • Reis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering (Univé & Nationale Nederlanden): €22,47
 • Bankkosten (ING): €3,90
 • Schoonmaaksters: €90,-

Boodschappen: €291,06

Zoals je in mijn kasboekje van januari kon lezen, gaven we dit maand heel veel geld uit aan boodschappen. Dat kwam onder andere doordat mijn partner en ik onze verjaardag vierden. In februari zijn we wat kritischer gaan opletten qua boodschappen en met resultaat! We gaven 50% minder uit aan de boodschappen dan in januari. Wel goed om te weten: de laatste week van februari was ik niet in Nederland. Dit scheelt natuurlijk ook in de kosten.

Vaste lasten die ik betaal vanuit mijn eigen rekening

Naast de bovenstaande vaste lasten die betaald worden vanaf de gezamenlijke rekening, heb ik ook een aantal vaste lasten die ikzelf betaal vanaf mijn eigen rekening. Hierbij kun je denken aan mijn zorgverzekering, maar ook mijn Spotify abonnement en mijn telefoon.

 • Zorgverzekering: €150,82 (vaste kosten + kosten medicijnen)
 • Spotify (gedeeld): €4,99
 • Bankkosten: €2,70
 • Telefoonabonnement: €15,- (sim-only abonnement bij Simyo)

Eten en drinken buiten de deur: € 318,24

In februari heb ik de horeca goed gesponsord. Ik was een dagje in Parijs met collega’s waar we heerlijk geluncht én gedineerd hebben bij twee hele toffe Parijse bistro’s. Ook ging ik de nodige keren buiten de deur eten met vriendinnen. Daarnaast ben ik sinds 23 februari in het mooie Málaga wat betekent dat ik al de nodige koffietjes in de zon heb gedronken en ook al de nodige keren buiten de deur heb geluncht. Je moet er natuurlijk ook van genieten als je hier bent, nietwaar?

Reizen: € 402,69

Er staan weer een aantal toffe reizen op de plannig. Zo kocht ik vliegtickets voor mijn trip naar Finland en Estland. Ik boekte een AirBnB voor mijn trip naar Rabat over een paar weken met vrienden uit Barcelona. En laatste heb ik wat kosten gemaakt voor mijn workation hier in Málaga.  

Kleding: €0,-

In mijn kasboekje van december deelde ik dat ik een no-buy had. Dat betekent dat ik drie maanden lang geen kleding en schoenen mag kopen van mijzelf. We zijn ondertussen twee maanden verder en nog steeds heb ik helemaal niets gekocht, hoera!  

Cadeaus: €39,97

In februari gaf ik veel minder geld uit aan deze categorie. Ik kocht twee cadeaus. Een cadeautje voor een vriendinnetje die jarig is en een cadeautje voor een vriendinnetje die zwanger is.

Overige variabele lasten: €10,-

In Málaga kwam ik erachter dat mijn beschermhoesje van mijn iPhone camera stuk is gegaan. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een Paki shop (voor iedereen die een tijdje in Spanje heeft gewoond of nog steeds woont, weet precies welke winkels dit zijn). Daar scoorde ik een nieuw beschermhoesje voor mijn camera. Die kostte €10,-. Op Amazon had ik minimaal drie hoesjes gekregen voor dit bedrag, maar goed. Ik wilde niet wachten. 😉

Totale uitgaven in februari: € 2.264,08

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge