Krijg in 2024 inzicht in je financiën met de

Cash Control Spreadsheet.

Vraag jij je elke maand af waar je geld blijft? Wil je besparen, maar heb je geen idee op welke kostenpost? En wil je dit jaar eindelijk eens écht je spaardoelen halen in plaats van elke maand geld terugboeken? 

Scoor dan onze Cash Control Spreadsheet. Helemaal vernieuwd en geüpdatet voor 2024.

Met deze Sheet:

Kortom: met de Cash Control Spreadsheet creëer je overzicht, inzicht en structuur in je financiën. Dé 3 ingrediënten om uiteindelijk je (financiële) dromen en doelen te realiseren.

Nu voor €14,95 (incl. BTW)

Cash Control Spreadsheet

Spreadsheet voor financieel overzicht, inzicht & structuur

Al 200x verkocht!

Dionne en Nicole, de oprichters van Finance Freaks, gebruiken al jaren een Spreadsheet om hun inkomsten en uitgaven bij te houden. De beste onderdelen uit onze beide Sheets samengevoegd in deze Cash Control Spreadsheet. Daarmee creëer je overzicht, inzicht én structuur in je financiën:

1. Overzicht

Met de Cash Control Sheet creëer je maandelijks overzicht in je financiële plaatje. Je ontdekt hoeveel je uitgeeft en waaraan, hoeveel geld je nog overhoudt en hoeveel van dat geld je kan sparen, beleggen en/of aflossen.

2. Inzicht

Nu je weet waar je geld naartoe gaat, ontdek je ook op welke categorieën je misschien wel kan besparen. Ook weet je nu hoeveel geld je overhoudt elke maand en of dat voldoende is, volgens het advies van het NIBUD. 

3. Structuur

Tot slot creëer je zelfs structuur in je financiën. Door de Sheet maandelijks 1 of 2 keer in te vullen, weet je steeds hoe je er financieel voorstaat. Je monitort je spaardoelen, aflossingen & beleggingen en werkt actief aan het bereiken van je dromen & doelen.

Pensioen Challenge

Hoe ziet de Spreadsheet eruit?

Tabblad 1: Instructies

Voordat je enthousiast begint met invullen, raden we je aan om eerst de instructies te checken. We hebben een handleiding voor je gemaakt in blog– én videovorm. Vind je het fijn om de handleiding te lezen? Of bekijk je liever onze instructievideo met uitleg van Nicole? Het is aan jou!

Tabblad 2: Sparen, beleggen & aflossen

Hier vul je je spaardoelen in en monitor je de voortgang. Als je al belegt of wil starten met beleggen, zie je hier een overzicht van je beleggingen in 2024. Je kan hier ook bijhouden hoeveel je aflost, bijvoorbeeld op je studieschuld of hypotheek. Ook zie je in een grafiek hoe je vermogen groeit in 2024.

Tabblad 3: Financieel overzicht

Op dit tabblad vind je een financieel overzicht van 2024. Je ziet precies hoeveel je hebt uitgegeven en hoeveel geld je hebt ontvangen per maand. Ook zie je hoeveel geld je hebt uitgegeven aan welke uitgavenposten: van je hypotheek tot internet, energie, boodschappen, kleding en dagjes uit. In een taartdiagram zie je ook hoeveel procent van je uitgaven gaan naar vaste lasten en naar variabele lasten.

Overige tabbladen: maandoverzichten

Elke maand heeft een eigen tabblad in de Spreadsheet. Hierin kan je per dag tot wel 5 transacties invullen. Door ze te koppelen aan de juiste categorie, zie je precies hoeveel je maandelijks hebt uitgegeven en waaraan. Blijft er nog wat geld over (je spaarquote)? Dan houd je hierbij hoeveel geld je elke maand opzij zet om te sparen, beleggen of af te lossen.

Ruim 180 mensen gingen je al voor.

En dit is wat ze zeggen:

Benieuwd naar de Cash Control Spreadsheet?

Bekijk alvast de instructievideo waarin Nicole je precies uitlegt hoe de Sheet werkt.

Veelgestelde vragen over de Cash Control Spreadsheet

Waarom zou ik een Spreadsheet aanschaffen als er ook allerlei apps zijn?

Tegenwoordig zijn er allerlei (gratis) apps die automatisch je banktransacties uitlezen en zo een mooi, financieel overzicht voor je maken. Een voorbeeld daarvan is Dyme, die dit proces automatisch voor je regelt. Ideaal!
Tóch kiezen wij voor een Spreadsheet. Waarom? Omdat je zo heel bewust met je inkomsten en uitgaven omgaat. Elke transactie bekijk je even en neem je handmatig over in de Spreadsheet. Het kost wat extra tijd, maar zorgt er bij ons voor dat we het gevoel hebben nóg meer grip te hebben op onze inkomsten en uitgaven.
Bovendien geeft een Spreadsheet je veel meer vrijheid dan een app om zelf extraatjes toe te voegen. Zo voegden wij een grafiek toe om je vermogensgroei te zien, laten we je maandelijks zien wat je spaarquote is en kan je zelfs je beleggingen bijhouden in deze Spreadsheet.

Wat kost de Spreadsheet?

De Spreadsheet kost normaal €14,95. Dit bedrag is inclusief BTW.

Voor wie is de Spreadsheet?

Voor iedereen die meer overzicht, inzicht & structuur wil in hun financiën. De Sheet is bedoeld voor het bijhouden van je privé financiën en dus geschikt voor zowel ondernemers, als mensen in loondienst, studenten en werklozen.

Kan ik de Sheet ook in Excel of Numbers gebruiken?

De Cash Control Sheet is nu alleen beschikbaar als Spreadsheet. In de toekomst ontwikkelen we de sheet misschien ook nog in andere formats, maar dat is nu nog niet zeker.

Kan ik ook mijn beleggingen monitoren in de Spreadsheet?

Ja, dat kan! Je kan precies bijhouden hoeveel geld je hebt belegd en op welk platform. Je kan niet bijhouden of je beleggingen meer of minder waard worden, je kan alleen je inleg bijhouden. Bovendien geeft een Spreadsheet je veel meer vrijheid dan een app om zelf extraatjes toe te voegen. Zo voegden wij een grafiek toe om je vermogensgroei te zien, laten we je maandelijks zien wat je spaarquote is en kan je zelfs je beleggingen bijhouden in deze Spreadsheet.

Ik heb nog geen spaardoelen. Ook doe ik nog niet aan beleggen. Kan ik de Spreadsheet dan ook gebruiken?

Jazeker! Op FinanceFreaks.nl vind je handige blogs die je helpen om financiële doelen op te stellen en spaardoelen op te stellen. Bovendien is het stiekem allemaal niet zo ingewikkeld. Je kan ook gewoonweg een spaardoel "Buffer" invullen, als je nog niet goed weet waar je precies voor wil sparen. Als je niets met beleggen wil doen, kan je die velden in de Spreadsheet gewoon leeglaten.

Kan ik ook bijhouden hoeveel geld ik aflos?

Dat kan! Op het tweede tabblad kan je aflosdoelen invullen. Bijvoorbeeld voor je studieschuld, Starterslening of als je extra wil aflossen op je hypotheek. Je vult in hoeveel je aan het einde van 2024 afgelost wil hebben en houdt ook bij hoeveel geld je maandelijks aflost. Je kan in deze Spreadsheet niet bijhouden hoeveel minder je initiële schuld wordt, omdat we niet rekening hebben gehouden met de rente die je betaalt over je lening.