Lendahand review: investeren in ontwikkelingslanden
Beleggen
Dionne Knooren

Lendahand review: investeren in ontwikkelingslanden

Op zoek naar manieren om te investeren waarbij je sociale impact kan maken? Lendahand is een Nederlands crowdfundingplatform waar je op een hele laagdrempelige manier kan investeren in ondernemers in opkomende landen. Iets wat wij allebei al een aantal jaar doen. Wat Lendahand precies is en welke mogelijkheden ze aanbieden, lees je in onze uitgebreide blog.

Lees verder »
Wat te doen met spaargeld
Sparen
Nicole van Roekel

Wat te doen met je spaargeld in 2024: 10 tips & ideeën

De spaarrente is de afgelopen anderhalf jaar flink gestegen. Eindelijk loont sparen weer. Maar, nu de inflatie lang niet zo extreem is als twee jaar terug, en de Europese Centrale Bank de rentes heeft verlaagd, is de kans groot dat banken in 2024 ook volgen met lagere spaarrentes. En dus vraag je je misschien wel af: wat is nu slim om te doen met je spaargeld in 2024? Wij delen 10 slimme tips.

Lees verder »
Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven in juni
Kasboekje
Dionne Knooren

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven in juni

In juni was ik de hele maand thuis en ging ik niet op vakantie. Dat was stiekem ook wel even fijn na alle tripjes die ik eerder dit jaar maakte. Ook boekte ik geen nieuwe vakantie: dat betekent een unicum deze maand. Ik gaf €0,- aan de categorie ‘reizen’. In plaats daarvan was ik veel te vinden in de horeca. Terrasje pakken, borrelen met vrienden of een hapje buiten de deur eten. Ook ging ik in juni naar het concert van KANE. Ik had gratis kaartjes gekregen van mijn opdrachtgever. Altijd leuk! In juni ben ik ook een dagje naar Pinkpop geweest. Super leuk, maar zeker niet goedkoop die muntjes op een festival.

Lees verder »
Startende ondernemer
Financiën
Nicole van Roekel

3 tips voor je boekhouding als startende ondernemer

Denk je erover om te starten met ondernemen? Of ben je onlangs voor jezelf begonnen en kun je wel wat boekhoudtips gebruiken? In dit artikel deel ik mijn 3 beste administratie- en boekhoudtips voor startende ondernemers & freelancers!

Lees verder »
kasboekje mei Dionne
Kasboekje
Dionne Knooren

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van mei

In mei ging ik samen met een vriendin uit Barcelona op hike vakantie naar het bloemeneiland Madeira. We boekten twee ‘dikke’ AirBnB’s waarvan de eerste accommodatie fantastisch was, maar de tweede helaas tegen viel. Altijd jammer als je relatief veel geld uitgeeft aan een accommodatie. Maar goed: hiken maakt honger, dus we trakteerden onszelf elke dag op een etentje buiten de deur. Verder vierde ik in mei het 15-jarig jubileum samen met mijn vriend. Ik nam hem mee naar een 5-sterrenhotel en boekte ik een duo massage. Nieuwsgierig wat voor kosten ik nog meer maakte én wat ik in totaal uitgegeven heb? Lees mijn kasboekje.

Lees verder »
Beleggen
Nicole van Roekel

Nicole’s beleggingsstrategie in 2024: supersimpel en met minder risico

“Wat horen we weinig over je beleggingsportefeuille, Nicole” – stuurde een volger mij vorig jaar op Instagram. En dat klopt. Ik heb maar weinig te melden met een beleggingsportefeuille die waarschijnlijk tot één van de saaiste portefeuilles van Nederland behoort. Dat heeft alles te maken met mijn supersimpele (en saaie) beleggingsstrategie.

Lees verder »
Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van maart
Kasboekje
Dionne Knooren

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van maart

Begin maart ging ik samen met Nicole op workation naar de Algarve. Dat was een fijne (werk)week. Na de workation merkte ik dat ik even ‘klaar’ was met reizen. Dit was namelijk al mijn 4e trip van dit jaar. Deze oma had behoefte aan rust, regelmaat en reinheid. Maar gelukkig zijn de reiskriebels alweer terug en over iets meer dan een maand ga ik weer op reis.

De tweede week van maart startte ik met een nieuwe interim opdracht als customer journey specialist Financial Health bij ING. De eerste indruk is heel goed, maar een nieuwe interim opdracht kost veel energie. Hierdoor heb ik de rest van maart redelijk rustig aan gedaan. Wel heb ik behoorlijk wat kosten gemaakt. Ik moest mijn paspoort vernieuwen en nieuwe pasfoto’s laten maken, ik kocht een kaartje voor Pinkpop en ik boekte maar liefst 4 beauty behandelingen. Nieuwsgierig hoeveel geld ik uitgegeven heb in maart? Dat lees je in mijn kasboekje.

Lees verder »
Kasboekje Nicole
Kasboekje
Nicole van Roekel

Nicole’s kasboekje: mijn uitgaven in maart

Na Zuid-Frankrijk en Málaga, vertrok ik in de eerste week van maart met Dionne naar de Algarve in Portugal. Wat een geweldige reizen heb ik al gemaakt dit jaar! Enneh, voorlopig is het weer even klaar hoor. 😉 Ik blijf lekker thuis, focus me op werk én de tuin: want met de lente in aantocht, heb ik superveel zin om van de tuin iets gezelligs te maken. De eerste aankopen daarvoor deed ik afgelopen maand al. Benieuwd naar mijn uitgaven van maart? Ik deel ze in mijn kasboekje.

Lees verder »
NIBC termijndeposito: wat zijn de voordelen?
Sparen
Dionne Knooren

NIBC termijndeposito: wat zijn de voordelen?

Meer rendement behalen over je spaargeld? Dan kan het interessant zijn om je te verdiepen in de mogelijkheden van een NIBC termijndeposito. Een termijndeposito is hetzelfde als een spaardeposito. In beide gevallen zet je je geld tijdelijk vast. Vaak tegen een hogere rente dan op een normale spaarrekening. En dat is wat je wil: meer rente ontvangen over je spaargeld.
Nieuwsgierig naar de voordelen van een termijndeposito bij NIBC? In deze blog vertellen we je er meer over!

Lees verder »
depositoladder bouwen
Sparen
Dionne Knooren

Depositoladder bouwen: hoe werkt het?

In 2015 startte ik – Dionne – met depositosparen. Ik had een spaarbuffer opgebouwd en was op zoek naar manieren om meer rendement te behalen over mijn spaargeld. Bij depositosparen zet je je geld tijdelijk vast in ruil voor een hogere rente. Dat klonk mij als muziek in de oren. Ik bouwde een depositoladder, zodat er elke 3 maanden geld vrij kwam voor het geval ik het spaargeld toch (deels) nodig had. Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en maak ik nog steeds gebruik van een depositoladder. Hoe het precies werkt, lees je in deze blog.

Lees verder »
Raisin review
Sparen
Dionne Knooren

Raisin ervaring & review: sparen in het buitenland tegen hoge spaarrentes

Sinds januari 2024 sparen wij allebei bij Raisin: een Europees spaarplatform waar je met één account kan sparen bij tientallen banken uit de EU. Daar liggen de spaarrentes een stuk hoger dan in Nederland en daar worden wij als Finance Freaks natuurlijk héél blij van. In dit artikel vertellen we je alles over Raisin en delen we onze ervaring.

Lees verder »
Sparen en beleggen: zo verdeel je je geld tactisch
Beleggen
Dionne Knooren

Sparen en beleggen: zo verdeel je je geld tactisch

Je wil het meeste rendement behalen uit je geld, maar je wil niet onnodig veel spaargeld op je bankrekening hebben staan. Beleggen levert op de lange termijn vaak meer op. Toch kun je niet zonder spaargeld. Je hebt spaargeld nodig als je wasmachine opeens stuk gaat of voor andere onvoorziene kosten. Maar hoe verdeel je je geld tactisch tussen sparen en beleggen?

Lees verder »
Kasboekje
Kasboekje
Nicole van Roekel

Nicole’s kasboekje: mijn uitgaven in februari

Februari bracht ik grotendeels door in het buitenland. Ik werkte 2,5 week vanuit Málaga en gaf mezelf natuurlijk ook tijd om tussen de bedrijven door vakantie te vieren. Heerlijk, die zon op je bol, terwijl de regen met bakken uit de hemel komt in Nederland. Sorry, not sorry…! Bij terugkomst in Nederland hield ik na twee prijzige weken in Málaga de hand weer even op de knip, maar waren er ook twee mensen uit mijn naaste omgeving jarig die ik natuurlijk heb verwend met cadeaus. Benieuwd naar mijn uitgaven van februari? Die deel ik met je in dit kasboekje.

Lees verder »
Kasboekje Dionne januari
Kasboekje
Dionne Knooren

Dionne’s kasboekje | Mijn uitgaven van februari

Februari stond in het teken van reizen. Begin februari ging ik spontaan een lang weekend naar de Spaanse zon in Málaga waar ik Nicole opzocht die daar op workation was. Om twee weken later vijf dagen naar Tunesië te gaan met mijn vrienden van Barcelona. In de tussentijd dat ik in Nederland was, had ik een afscheidsfeestje van een oud-collega, kocht ik in de sale een mooie winterjas met maar liefst 60% korting! Daar word ik natuurlijk heel blij van en kocht ik een aantal cadeaus. Nieuwsgierig hoeveel geld ik uitgegeven heb in februari? Dat lees je in mijn kasboekje.

Lees verder »
Sparen in het buitenland
Sparen
Nicole van Roekel

Sparen in het buitenland: hoe werkt dat?

Sinds 2024 sparen Dionne en ik in het buitenland. De reden? De (veel!) hogere spaarrentes die je bij Europese banken krijgt, dan bij Nederlandse banken. Maar hoe werkt het precies? Hoe open je een rekening bij een Europese bank en wat moet je echt weten? Lees het in dit artikel.

Lees verder »
Waar krijg je de hoogste spaarrente?
Sparen
Dionne Knooren

Waar krijg je de hoogste spaarrente?

De spaarrente is flink aan het stijgen de laatste tijd. Hierdoor is het interessant om uit te zoeken waar je de hoogste rente krijgt. In het artikel vind je een overzicht met hoogste spaarrentes en hoogste deposito spaarrentes.

Lees verder »
Hoe maak je een spaarplan?
Sparen
Dionne Knooren

Hoe maak je een spaarplan?

Om te zorgen dat je genoeg spaargeld hebt, moet je beginnen met het maken van een gedegen spaarplan. Maar hoe ziet een spaarplan eruit en waar begin je?

Lees verder »
Kasboekje
Nicole van Roekel

Nicole’s kasboekje: mijn uitgaven in januari

Waar januari voor veel mensen meestal een goedkope maand is (omdat veel goede voornemens te maken hebben met besparen!) ging het bij mij precies de andere kant op. Ik ging namelijk op wintersport, mijn auto moest naar de garage én ik besloot heel spontaan een tripje naar de zon te boeken.

Lees verder »
Pay yourself first methode: wat is het?
Sparen
Dionne Knooren