Besparen

Alles in Nederland wordt duurder. Door de inflatie is ons leven eind 2022 17% duurder geworden dan een jaar geleden. En dat terwijl jouw inkomsten waarschijnlijk niet met 17% zijn gestegen. Het onderwerp besparen is dan ook actueler dan ooit. Wil je besparen op je boodschappen, energie, verzekeringen en meer? Wij delen onze beste bespaartips met je.

Besparen op boodschappen

Uit een recent onderzoek van Kassa blijkt dat dagelijkse boodschappen bij veel supermarkten zo’n 20% duurder zijn geworden dan een jaar geleden. Ontdek hier hoe je slim boodschappen doet en kan besparen.

Besparen op je energierekening

Door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland zijn de energieprijzen torenhoog. En met de winter in aantocht, zijn veel Nederlanders bang voor een extreem hoge energierekening. Geen zin om kou te leiden, maar wil je toch besparen? 

Besparen op je verzekeringen

Wist je dat je eenvoudig kan besparen op je verzekeringen? Recent is Dionne overgestapt naar Deck verzekeringen. Dat leverde een besparing van bijna €200,- per jaar op. Mooi meegenomen toch?! Ook besparen op je verzekeringen? 

Cash Control Spreadsheet

Ontdekken hoe je kan besparen op je uitgaven?

Scoor nu de Cash Control Spreadsheet van Finance Freaks. Hierin houd je maandelijks je inkomsten, uitgaven, beleggingen, aflos- en spaardoelen bij. 

De nieuwste blogartikelen over besparen:

Overheidssteun energie 2023
Besparen
Nicole van Roekel

Overheidssteun voor energie in 2023

Ook in 2023 trekt de overheid van alles uit de kast om ons tegemoet te komen. Wel zo fijn, want veel huishoudens zien hun energierekening verdubbelen of soms wel drie tot vier keer zo duur worden.

Lees verder »
Dionne

Dionne over besparen

“Waarom zou je de hoofdprijs betalen als het ook voor minder kan? Daarom ga ik altijd op zoek naar de beste deals, aanbiedingen of andere manieren om geld te besparen. Stiekem houd ik ervan om dit spelletje te spelen. Want geloof me: het is makkelijker dan je denkt en je kunt heel wat geld besparen elke maand.”

Nicole over besparen

Koopjesjager, Bespaarfan of Budgetqueen: alledrie hadden ze mijn middle name kunnen zijn. Bij mijn vrienden sta ik bekend als echte bespaarfanaat en word ik wekelijks geraadpleegd voor de beste bespaartips. Het is gewoon mijn hobby (tja, ik kan er ook niets aan doen…) en ik ben dol op het vinden van goede kortingscodes, acties en tweedehands deals.”