Dionne Knooren
Dionne Knooren
Enorme passie voor persoonlijke financiën, een echte "side-hustler" en dol op korting. Woonde en werkte ruim een jaar in Barcelona, startte met beleggen op haar 25e en gaat elk jaar 5 à 6 keer op vakantie.

Besparen op je verzekeringen? Lees onze handige tips

Wist je dat je eenvoudig kan besparen op je verzekeringen? Recent ben ik - Dionne - overgestapt naar Deck verzekeringen. Ze hanteren een hoger eigen risico, waardoor de premie lager is. Het levert mij een besparing van ruim €220,- per jaar op. Nieuwsgierig hoe jij kan besparen op je verzekeringen? Dat lees je in de blog.
Besparen op je verzekeringen

Als je wil besparen op je vaste lasten is het slim om dit jaar nog al je verzekeringen onder de loep te nemen. Start met je zorgverzekering en vervolgens bekijk je alle andere verzekeringen die je afgesloten hebt. Vergis je niet: al die losse verzekeringen bij elkaar kunnen een flinke kostenpost zijn. Gelukkig bestaat er een oplossing hoe je eenvoudig kan besparen op je verzekeringen: verzeker jezelf via Deck verzekeringen. Wat Deck verzekeringen is en hoe je kan besparen op je verzekeringen, lees je in dit artikel.

Deck verzekeringen

Misschien heb je al eens gehoord van Deck. Deck is een verzekeraar die – zoals ze zelf zeggen – zich richt op de smart ones. Dit betekent dat je je alleen verzekert voor het bedrag dat je zelf niet kan dragen. In plaats van zich te richten op kleine schades, werken ze binnen Deck met hogere eigen risico’s van €500,-, €750,- of €1000,-. Hierdoor wordt de premie automatisch lager en kun je op een simpele manier besparen op je verzekeringen

Vermijd kleine claims en bespaar

Hun motto is: verzeker alleen grote pech. Door dit principe te hanteren zorgt dat niet alleen voor een lagere premie, het voorkomt ook fraude. Wist je dat het verwerken van kleine claims (rond de €75,-) ongeveer 2 à 3 keer zoveel kost om de claim af te handelen? Daarom besloot Deck het anders te doen. Door te werken met een hoger eigen risico voorkom je kleine en soms frauduleuze claims en ga je verspilling tegen. Ze bieden particuliere verzekeringen in één pakket aan. Dit maakt het niet alleen overzichtelijker, je weet ook zeker dat je voor elke verzekering de scherpste premie betaalt.

Mijn situatie

“Tot voor kort had ik samen met mijn partner vier verzekeringen bij maar liefst drie verschillende partijen. Elke maand betalen we braaf de premie voor de verschillende verzekeringen, maar we maken eigenlijk nooit gebruik van de verzekeringen. Toevallig heb ik dit jaar twee keer gebruik moeten maken van mijn reis- en annuleringsverzekering, maar ik gok dat het voor eerst was in zeker drie jaar tijd. 

Aangezien mijn partner en ik allebei van mening zijn dat we een hoger eigen risico makkelijk kunnen dragen, hebben we er recent voor gekozen om over te stappen naar Deck en dat leverde een flinke besparing op.”

Rekenvoorbeeld

Mijn partner en ik hebben er destijds voor gekozen om het minimale te verzekeren. Dat betekent dat we alleen verplichte verzekeringen hebben afgesloten en verzekeringen waarvan we dachten dat het misschien toch wel slim was. Dit betekent dat we tot voor kort vier verzekeringen hadden bij drie verschillende aanbieders:

  • Reis- en annuleringsverzekering met werelddekking à €18,05
  • Inboedelverzekering à €11,07
  • Aansprakelijkheidsverzekering à €5,90

Elke maand betaalden we €35,02 aan premies. 

Goed om te weten: we wonen in een appartement met een VVE. Dat betekent dat de VVE een opstalverzekering heeft afgesloten voor eventuele schade aan de buitenkant van het appartementencomplex. Daarnaast hebben we geen auto en/of brommer.

 

Bereken je voordeel 

Via de calculator op Deck, kun je eenvoudig en snel berekenen wat de premie wordt als je overstapt naar Deck. Voor je je gegevens invult, worden drie vragen gesteld over de principes van Deck: alle verzekeringen in één pakket, hoger eigen risico en tegen verspilling. Ze proberen de schade eerst te herstellen en werken met partijen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. 

Ben je het eens met de drie vragen? Dan kun je je gegevens invullen. 

  1. Je vult je naam en e-mailadres in en geeft aan wat je gezinssituatie is. 
  2. Je geeft aan of je een koop- of huurhuis hebt en of je in een appartement woont met VVE. Ook voer je het adres in en geef je aan waar het dak en de buitenkant van je huis van gemaakt is.
  3. Heb je een auto? Die kun je bij deze stap toevoegen. 
  4. Je ontvangt een overzicht van je premie. Je kan in het overzicht nog een aantal wijzigingen toevoegen zoals wel of niet toevoegen van een annuleringsverzekering en of je bijvoorbeeld mobiele elektronica wel of niet mee wilt verzekeren. 

Heb je alles naar wens aangepast? Dan vindt je aan de rechterkant een overzicht van jouw nieuwe premie.

Hoeveel geld kan ik besparen?

Nadat ik de calculator van Deck ingevuld had, kwam ik er al snel achter dat ik flink wat geld kan besparen op mijn verzekeringen als ik zou overstappen naar Deck

In plaats van elke maand €35,02 te betalen voor mijn reis-, annulerings-, aansprakelijkheid- en inboedelverzekering, betaal ik nu elke maand nog maar €21,38 aan mijn verzekeringen. Dit bedrag is gebaseerd op een eigen risico van €750,-, een reisverzekering met werelddekking en het meeverzekeren van elektronica. 

Dat levert een besparing van €13,64 per maand op. Op jaarbasis scheelt dit €163,68. Mooi meegenomen toch?

Premie berekenen Deck

Jij bespaart waarschijnlijk nog meer

Waarschijnlijk levert het jou nog een grotere besparing op als je besluit over te stappen naar Deck. Dat komt omdat ik relatief weinig verzekeringen heb.

Heb je ook nog een opstalverzekering, rechtsbijstandverzekering en een autoverzekering? Dan kan het bedrag dat je kan besparen op je verzekeringen nog verder oplopen. 

Ook besparen op je verzekeringen?

Wil je ook besparen op je verzekeringen? Zoek dan uit welke verzekeringen je op dit moment hebt en hoeveel je daar elke maand voor betaalt. Vul vervolgens de calculator in op Deck en ontdek binnen 2 minuten hoeveel geld je per maand kan besparen op je verzekeringen. 

Overstappen is zo gepiept. Je kan zelf je verzekeringen opzeggen of je kan kiezen voor de overstap tool van Deck

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Deck verzekeringen geschreven. Ik ben geen financieel adviseur. Dit artikel is geschreven op basis van eigen ervaring en kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens mijn werk voor FinanceFreaks.nl en mijn werk voor diverse opdrachtgevers. 

Handige, financiële tips in je inbox?

Schrijf je in voor de maandelijkse Finance Updates van Finance Freaks. Je ontvangt elke maand praktische tips om inzicht te krijgen in je financiën en slimme financiële keuzes te maken.

Pensioen Challenge