Beleggen

Denk jij bij “beleggen” nog aan het beleggen van een boterham met kaas, kipfilet of een dikke laag pindakaas? Na het lezen van alle info op deze pagina niet meer. Hier ontdek je alles over het beleggen van geld. En nee, beleggen is niet alleen iets voor rijke mannen in dure pakken die superveel van financiën afweten. Beleggen is geschikt voor iedereen die maandelijks geld overhoudt. Al is het maar 10 euro.

Beginnen met beleggen

Wil je beginnen met beleggen maar heb je geen idee waar of hoe te starten? Finance Freaks to the rescue! Check onze blog met 10 praktische stappen om vandaag nog te beginnen met beleggen.

Beleggen in beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen zijn een supersimpele én risico-arme manier om je geld te beleggen. Je hebt weinig omkijken naar je geld en belegt je geld lekker gespreid in verschillende bedrijven in één keer. 

Beleggen voor je pensioen

Wist je dat 90% van de Nederlanders te weinig of helemaal geen pensioen opbouwt? Daar wil jij natuurlijk niet (meer) bij horen. Ontdek hoe pensioenbeleggen werkt en of het iets voor jou is.

Download de gratis guide:

Beleggen in indexfondsen

In deze uitgebreide, praktische én gratis guide leer je:

Beleggen in indexfondsen

De nieuwste blogartikelen over beleggen:

Wat is het rente-op-rente effect?
Beleggen
Dionne Knooren

Wat is het rente-op-rente effect?

Rente-op-rente effect betekent dat je niet alleen rente krijgt over je inleg, maar ook over de rente die je al eerder ontvangen hebt. Hierdoor stijgt je vermogen niet lineair maar exponentieel. We vertellen graag hoe het werkt en delen een aantal voorbeelden.

Lees verder »
Dionne

Dionne over beleggen

“Toen ik realiseerde dat je zuurverdiende centen telkens minder waard worden door de inflatie, was dat voor mij het moment om op zoek te gaan naar manieren om mijn geld aan het werk te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. In 2015 opende ik mijn eerste beleggingsrekening bij DEGIRO en de rest is geschiedenis.”

Nicole over beleggen

“Na het lezen van het boek Blondjes Beleggen Beter (aanrader!) begon ik in 2020 met beleggen. Eerst fanatiek met losse aandelen, daarna passiever door te beleggen in ETF’s en indexfondsen. Een stuk saaier, maar wél minder risicovol. Ik beleg voor de kortere termijn omdat ik hoop een vakantiewoning te kopen en voor de langere termijn als aanvulling op mijn pensioen.”

Wat is beleggen?

Nee, we hebben het niet over het beleggen van een boterham, maar over het beleggen van geld. Als je geld belegt, dan investeer je je geld ergens in met als doel dat het uiteindelijk meer waard wordt. Je denkt misschien meteen aan aandelen, maar je kan in nog veel meer dingen beleggen. Denk bijvoorbeeld aan obligaties, indexfondsen, vastgoed of goud.